Start Enkeltmannsforetak

Registrer enkelt på 5 minutter. Selskapet er ferdig registrert i løpet av 1-3 virkedager. Pakken inkluderer mange gunstige tjenester for deg som skal starte enkeltmannsforetak for første gang.

Fyll ut dine detaljer

Tips! Du kan teste vår tjeneste for å se hvordan den fungerer. Du forplikter deg ikke til noe som helst gjennom å starte en bestilling på vår nettside. Betalingen skjer i det siste steget hvor du også må godkjenne bestillingen før dine utfylte selskapsdokumenter produseres.

6 feil du ikke har lyst til å gjøre når du starter et enkeltmannsforetak1.   Være tidsoptimist

Det er veldig lett å undervurdere tidsbehovet for fullføringen av oppgaver som man ikke har gjort før. Dette er en fallgruve når du skal starte for deg selv fordi man skal utføre mange oppgaver man ikke har vært borti før og det skaper et enormt stressmoment. Vær ekstra nøye med å sette realistiske mål slik at du ikke blir skuffet og demotivert. Ta alltid med i beregningen at uventede ting kommer i veien og at det kan dukke opp barrierer som du ikke har tenkt på. Bli ikke opprørt og lei hvis du ser at du ikke klare å holde tidsrammene du har satt, bruk det heller som nyttig erfaring til neste gang. Husk at det som regel ikke er en krise hvis en oppgave må utsettes til morgendagen og gi helle deg selv et klapp på skulderen for de tingene du har fått til istedenfor å plage deg selv med det som ikke gikk som forventet. Da vil du føle deg så mye bedre og motivasjon og produktiviteten blir mye bedre.

2.   Tro at man skal bli rik over natten

Du kommer ikke til å bli rik over natten, så enkelt er det bare! Mest sannsynlig vil foretaket ditt trenger flere år før det begynner å generere store summer med penger, og veien dit er tøff. Men forhåpentligvis har du startet et enkeltmannsforetak fordi du ønsker å drive med noe du brenner for og da er du på god vei. Begynn med å få til den månedslønnen du trenger, og bruk pengene dine fornuftig. Belønningen vil komme til de som er tålmodige!

3.   Tro at foretaket skal drive seg selv

Det er mange som tror at kun trenger å starte opp foretaket, og at det deretter vil drive seg selv. Dessverre er det ikke sånn. Du må legge utrolig mye dyrbar tid i foretaket for at det skal gå rundt, og ikke minst for at det skal vokse i fremtiden. Du kommer ikke til å sitte å tvinne tomler og håve inn penger, ihvertfall ikke den første tiden.

4.   Ikke ta hensyn til fakta

Det kan være veldig lett og bekvemt å høre på det man ønsker å høre, men dessverre er dette noe som feller mange i oppstartsfasen. Det er utrolig viktig at man forholder seg til det som er fakta, uansett om man liker det eller ikke. Å være naiv og forholde seg til det man ønsker skal være fakta fremfor det som faktisk er fakta, er den sikre veien til konkurs. Det er mange ting man skulle ønske var annerledes, men man må allikevel forholde seg til dem. I fremtiden vil det gagne foretaket ditt og stille det i en solid og realistisk situasjon.

5.   Tro at alle pengene som kommer inn er lønn

En feil som veldig mange gjør når de starter et enkeltmannsforetak, er å anse alle pengene som ruller inn på kontoen som lønn. Det kan være vanskelig å skille mellom den private økonomien og økonomien til foretaket, men det er svært viktig å holde denne linje klar slik at man er sikker på at man er ryddig når det kommer til skatter og avgifter. Nettopp av denne grunn er det viktig at man priser sine varer og tjenester riktig, slik at man er sikker på at man får inn det man trenger for å opparbeide en solid økonomi i foretaket.

6.   Ignorere markedsundersøkelsene

Markedsundersøkelsene er viktigere enn mange tror. Du trenger å vite hva kundene synes og tenker. Alle tenker ikke som deg, og det er jo faktisk kundene som skal kjøpe dine varer og tjenester. Det er naturligvis umulig å gjøre alle fornøyd, men ta hensyn til resultatene du får i dine markedsundersøkelser og legg spesielt stor vekt på ting som kan forbedres.

image
Malin Soderstrom  1492 visningar
senest oppdatert: 7/4/2018 11:07 PM

Vårt kundesenter

21 09 02 56

Mandag-fredag:
10:30 - 17: 00

Lørdag-søndag: lukket

Ferie: stengt

footer desktop
footer mobile