Start Enkeltmannsforetak

Registrer enkelt på 5 minutter. Selskapet er ferdig registrert i løpet av 1-3 virkedager. Pakken inkluderer mange gunstige tjenester for deg som skal starte enkeltmannsforetak for første gang.

Fyll ut dine detaljer

Tips! Du kan teste vår tjeneste for å se hvordan den fungerer. Du forplikter deg ikke til noe som helst gjennom å starte en bestilling på vår nettside. Betalingen skjer i det siste steget hvor du også må godkjenne bestillingen før dine utfylte selskapsdokumenter produseres.

7 ting å tenke på når man skal starte et enkeltmannsforetak

Hvis du er i ferd med å starte opp et enkeltmannsforetak, går du spennende og ikke minst givende tider i møte. Ikke bare kan man nyte godt av å være selvstendig næringsdrivende og dermed bestemme over egen arbeidshverdag, man har også anledning til å jobbe med noe man er lidenskapelig opptatt av.

 

God planlegging er ofte nøkkelen til suksess, og dette er også sant når det kommer til oppstart av enkeltmannsforetak. I begynnelsen kan det virke som om det er mye å sette seg inn i, men fortvil ikke. De 7 tipsene du finner nedenfor, vil utvilsomt gjøre at oppstartsfasen på ditt foretak går som en lek.


1. Sikre deg domenenavnet ditt

En av de viktigste tingene for nyetablerte foretak, er å gjøre seg lett tilgjengelig for eksisterende og potensielle kunder. Det er flere måter å gjøre dette på, men den mest opplagte er å etablere en hjemmeside eller en nettbutikk. Uavhengig av hvilke funksjoner du ønsker å ha på nettsiden din, må du kjøpe et domenenavn. Jo tidligere du gjør dette, dess mindre blir risikoen for at noen andre kjøper domenenavnet du ønsker å ha.

Dersom du ønsker å finne ut av om domenenavnet du ønsker er ledig, kan dette enkelt gjøres på Navnesok.no. Her kan du også søke etter firmanavn og varemerke, hvis du også ønsker å få en innsikt i det. 


2. Kom i gang så raskt som mulig


Så fort du har noe og selge, enten det gjelder varer eller tjenester, er det viktig å komme i gang med dette raskt. Veldig ofte kan administrative oppgaver bidra til at ting ikke går så rask man kanskje skulle ønske, men det er ingen grunn til å vente med salg dersom alt ligger til rette for dette. Det positive er at jo fortere du kommer i gang med denne prosessen, jo kortere tid tar det til foretaket ditt tjener penger.

Når man starter et foretak er det mye som skal gjøres, og derfor er det fort gjort å henge seg opp i arbeidsoppgaver som ikke bør ha høyest prioritet. Dersom du til stadighet fokuserer på salg, vil din fremtid som selvstendig næringsdrivende se økonomisk lysere ut enn for de som ikke gjør det. 


3. Ikke sett prisen på dine varer og tjenester for lavt


Mange som starter opp nye bedrifter er redde for å prise seg ut av markedet.
Dette er årsaken til at mange setter prisen skremmende lavt i oppstartsfasen. Det er viktig å merke seg at selv om et foretak er nytt, betyr ikke det at varene og tjeneste som leveres er dårligere enn de som har vært på markedet lenge. Viktigheten av å sette riktig pris er ikke til å unngå. Samtidig bør man være bevisst på at det å sette for høy pris, kan være like ødeleggende for et foretak som det å sette for lav pris.

Hvis en nyetablert bedrift på tross av dette ønsker å benytte seg av lave priser til å begynne med, kan en lur løsning være å benytte seg av eventuelle rabatter. Ved å gjøre dette vil ingen få inntrykk av at du i utgangspunktet ikke selger rekordbillig til enhver tid.

Husk at pris også er en del av markedsføringen. Hvilken pris du velger å legge deg på, sender et signal til kunder. 


4. Velg riktig regnskapsverktøy fra starten av


Mye tid går med til administrative oppgaver. Her er det utvilsomt både tid og krefter som går med til å holde orden i de økonomiske sysakene. Hvis du ønsker å spare tid, kan et lurt tips være å bruke et verktøy til å holde orden på fakturering og regnskap.

Dersom du velger å benytte deg av en nettbasert løsning, trenger du heller ikke å bekymre seg for å ta backup av det du jobber med. Du vil også lett ha tilgang til alt du alt du ønsker å vite om foretakets regninger og faktureringer, da lokasjon ikke er noe man trenger å ta stilling til. 


5. Du er personlig ansvarlig for foretaket


Som innehaver av et enkeltmannsforetak, er det viktig å være klar over at man er økonomisk ansvarlig for foretaket.


Dessverre kan man fort gå personlig konkurs hvis økonomien i foretaket ikke går i riktig retning. Dersom det har blitt tatt opp lån og dette ikke betales tilbake til avtalt tid, vil lånegivere ha loven på sin side skulle det være behov for å gå etter både bilen og huset til innehaveren. For å unngå å havne i denne uheldige situasjonen, er det viktig gjøre det man kan for å unngå for stor risiko.


6. Legg av penger til forskuddsskatt


Som selvstendig næringsdrivende plikter du å melde fra til skattemyndighetene om virksomheten din. Det første året skal man gi beskjed om forventet overskudd. Med utgangspunkt i disse tallene beregnes en forskuddsskatt. Denne skal betales fire ganger i året. Det er viktig å sette av penger til dette med én gang foretaket ditt begynner å tjene penger.

Dersom foretaket har spart opp penger til å betale forskuddsskatt tidlig og samtidig betaler innen fristen, vil du bli spart for mye frustrasjon. Det har seg nemlig slik at de som er sent ute med betalingen risikerer å måtte betale forskuddsskatt for hele året. Dette er noe som særlig svir for nyetablerte bedrifter.  


7. Husk at du er på jobb


Når man driver et enkeltmannsforetak jobber man ofte mye hjemmefra i begynnelsen, om ikke hele tiden. Selv om det kan være mange fristelser når man har en slik arbeidshverdag, er det viktig å være bevisst på at man faktisk er på jobb. Derfor er det elementært å jobbe de timene man skal, slik at foretaket går rundt og tjener penger.

Ofte kan utenforstående ikke ha full forståelse for at de som drifter et enkeltmannsforetak ikke kan være tilgjengelig for kaffepauser og telefonsamtaler 24 timer i døgnet. Derfor er det viktig å være tydelig på at dette ikke er tilfellet. Ikke glem å si det med et smil, da blir alt mye hyggeligere. 

image
Malin Soderstrom  1457 visningar
senest oppdatert: 10/9/2018 9:58 PM

Vårt kundesenter

21 09 02 56

Mandag-fredag:
10:30 - 17: 00

Lørdag-søndag: lukket

Ferie: stengt

footer desktop
footer mobile