Start Enkeltmannsforetak

Registrer enkelt på 5 minutter. Selskapet er ferdig registrert i løpet av 1-3 virkedager. Pakken inkluderer mange gunstige tjenester for deg som skal starte enkeltmannsforetak for første gang.

Fyll ut dine detaljer

Tips! Du kan teste vår tjeneste for å se hvordan den fungerer. Du forplikter deg ikke til noe som helst gjennom å starte en bestilling på vår nettside. Betalingen skjer i det siste steget hvor du også må godkjenne bestillingen før dine utfylte selskapsdokumenter produseres.

Å starte et enkeltmannsforetak som ny i landet eller asylsøkerÅ komme til et fremmed land for å starte et eget foretak kan føles svært vanskelig. Men å velge det å starte et enkeltpersonforetak når man kommer til Norge er både beundringsverdig og bra. Både landet og du som skal starte et enkeltpersonforetak drar nytte av dette.


Faktumet er at hvis du har et ønske om å bli i Norge er det å starte et enkeltpersonforetak en god måte å øke sjansene dine på. Hvis man skal starte et enkeltpersonforetak i Norge og er asylsøker eller ny i landet finnes det noen ting som du bør tenke på. Det er en liten forskjell mellom de som søker asyl og de som allerede har fått oppholdstillatelse.


For deg som er asylsøker og skal starte et enkeltpersonforetak er det viktig at du er klar over at det er fullt mulig å gjøre dette samtidig som du er på prøve for å få godkjent asyl. Men for å få starte et enkeltpersonforetak  må du begynne å betale forskuddsskatt. Dette gjelder for alle i landet. Til og med et såkalt identitetnummer må du få deg. For å begynne å betale skatt og få et identitetnummer må du søke om dette hos skatteetaten.


En annen ting som det er viktig at du vet hvis du skal starte et enkeltpersonforetak og er asylsøker er at du ikke kan forandre meningen din. Med det menes at du ikke kan angre deg for å søke om arbeidstillatelse hvis din asylsøknad blir avslått. Derimot, hvis du har fått et løfte om ansettelse i for eksempel 12 måneder og du kun har vært ansatt i fem måneder går det an å søke om arbeidstillatelse – det vil si hvis din asylsøknad avslås.


Hvis du på en annen side allerede har fått oppholdstillatelse er reglene for deg mer standard. Du som skal starte et enkeltpersonforetak må først og fremst bli oppført i folkeregisteret hos Skatteetaten. Statusen som du får som ny i landet ligger som grunn for hvor lenge du kan bli i Norge. Hvis du har fått statusen flyktning gjelder en oppholdstillatelse på tre år.


Hvis du i stedet har fått statusen alternativt beskyttelsesbehov gjelder en oppholdstillatelse på 13 måneder. Men hvis man både ønsker å bli i landet og å starte et enkeltpersonforetak kommer sjansene for å få bli her til å øke. Det vil si hvis du kan forsørge deg selv med ditt eget foretak. Hvis du kan leve av inntektene fra ditt enkeltpersonforetak når din oppholdstillatelse er utgått finnes det en mulighet for at du kan søke om permanent oppholdstillatelse.


Viktig å vite angående en søknad om permanent oppholdstillatelse er at du virkelig er nødt til å kunne bevise at du forsørger deg selv som selvstendig næringsdrivende. Dette er noe som kan være vanskeligere enn det er hvis du er fast ansatt.


Navn og registrering når du skal starte et enkeltpersonforetak

Uansett om du er asylsøker eller ny i landet med oppholdstillatelse er du nødt til å både velge et bra navn til ditt enkeltpersonforetak, og en selskapsform. Passer handelsselskap eller vil du være selvstendig næringsdrivende? Den formen som du som skal starte et enkeltpersonforetak velger må du deretter registrere i Brønnøysundregisteret. Unntak gjelder for selvstendig næringsdrivende. Da skal du heller sende søknaden til Skatteetaten.

image
Hans Kahn  2149 visningar
senest oppdatert: 11/19/2021 3:53 PM

Vårt kundesenter

21 09 02 56

Mandag-fredag:
10:30 - 17: 00

Lørdag-søndag: lukket

Ferie: stengt

footer desktop
footer mobile