Start Enkeltmannsforetak

Registrer enkelt på 5 minutter. Selskapet er ferdig registrert i løpet av 1-3 virkedager. Pakken inkluderer mange gunstige tjenester for deg som skal starte enkeltmannsforetak for første gang.

Fyll ut dine detaljer

Tips! Du kan teste vår tjeneste for å se hvordan den fungerer. Du forplikter deg ikke til noe som helst gjennom å starte en bestilling på vår nettside. Betalingen skjer i det siste steget hvor du også må godkjenne bestillingen før dine utfylte selskapsdokumenter produseres.

Bokføring for deg som skal starte enkeltmannsforetak


Hva er bokføring?

Hvis du skal starte enkeltmannsforetak, kan det være lurt å sette seg inn i hva bokføring er. Enkelt forklart, kan man si at bokføringen gjenspeiler den økonomiske virkningen som regnskapet gir i foretaket. Å bokføre vil si å registrere alle de enkelte transaksjonene som bidrar til denne virkningen, men regnskapet er summen av alle disse transaksjonene. Det viktigste man kan gjøre i forbindelse med bokføring er å ta vare på alt av dokumentasjon. Det er mye bedre å ha for mye enn for lite, når det kommer til bokføringsmateriell, og hvis det skulle vise å bli for overveldende den dagen alt skal føres, kan man heller ty til hjelp hos noen som kan det. Noen utfører løpende bokføring, noe som innebærer at man bokfører kontinuerlig i tillegg til at man utfører en komplett bokføring på slutten av året. Dette er noe som anbefales fordi man da har bedre sjanser til å oppdage feil i føringen. Alt bokføringsmateriell skal lagres i 10 år ifølge loven, og grunnen til dette er at det skal være mulig å se tilbake på virksomhetens bøker hvis det skulle oppstå usikkerheter i forhold til statlige plikter.

Følgende er noen av delene som en bokføring skal inneholde:

·    Verifikasjon, dvs. kvitteringer og fakturaer

·    Resultat- og balanseregnskap

·    Årsregnskap

Fordelene med bokføring

Du som foretakseier kommer til å ha stor nytte av din egen bokføring. Bokføringen tilbyr en enkelt måte for deg å se hvordan det går med ditt foretak, måned for måned. Du kan blant annet;

·    Se månedens resultat

·    Sammenligne ulike måneders resultat

·    Reflektere over hva resultatet innebærer på kort sikt og hvilken effekt det vil ha på foretaket på lang sikt

·    Få et overblikk over hvor mye penger du kan ta ut av foretaket

Andre interessenter

Det finnes mange tilfeller der andre kan være interessert i ditt foretaks bokføring, og det er da man ser hvor viktig det er å ha papirarbeidet i orden. Å ha en god bokføring kan lønne seg når man blant annet skal;

·    regnskapsføre moms, sosiale avgifter og forskuddsskatt

·    låne penger eller øke en kreditt hos banken

·    handle på kreditt hos en leverandør

·    samarbeide langsiktig med en kunde og kunden ønsker et bevis på at ditt foretak klarer seg bra

·    ta inn en deleier eller risikokapital i foretaket

Gjør det lettere med et program for bokføring

Bokføring blir enklere hvis du bruker et egnet dataprogram. Man skal helst ikke anvende tilfeldige maler i Excel når man bokfører, så hvis man synes det er vanskelig å lære seg et nytt program kan det være en god idé å delegere denne oppgaven til noen som kan det. Det finnes mange tilgjengelige program man kan bruke, og det trenger ikke å koste mye. Det som er viktig å tenke på når man kjøper et program, er at man har mulighet for å kontakte kundesupport ved behov og at denne helst er norsk.

Overlat bokføringen til noen andre

Som nevnt, kan det være en god idé å overlate bokføringen til noen andre. Det er ingen som stopper deg fra å utføre denne jobben selv, men det krever mye tid og kunnskap, og mangler man begge deler. Når man er i prosessen med å starte et firma, har man nok å henge fingrene i, og for mange kan det være vanskelig å finne tiden til bokføring. Det er viktig at bokføringen blir gjort skikkelig fra dag én, og derfor kan det ofte lønne seg å overlate dette til noen kan være dedikert til oppgaven.

image
Malin Soderstrom  1502 visningar
senest oppdatert: 7/10/2018 9:27 PM

Vårt kundesenter

21 09 02 56

Mandag-fredag:
10:30 - 17: 00

Lørdag-søndag: lukket

Ferie: stengt

footer desktop
footer mobile