Start Enkeltmannsforetak

Registrer enkelt på 5 minutter. Selskapet er ferdig registrert i løpet av 1-3 virkedager. Pakken inkluderer mange gunstige tjenester for deg som skal starte enkeltmannsforetak for første gang.

Fyll ut dine detaljer

Tips! Du kan teste vår tjeneste for å se hvordan den fungerer. Du forplikter deg ikke til noe som helst gjennom å starte en bestilling på vår nettside. Betalingen skjer i det siste steget hvor du også må godkjenne bestillingen før dine utfylte selskapsdokumenter produseres.

Budsjett som ung foretakseierNår man er ung er ofte viljen sterk, og det er stor sjans for at man vil lykkes i å finne det man ønsker å gjøre når man er ferdig på skolen. Men det finnes mange veier å gå, og det er ikke alltid så lett å velge. Det kan også være en utfordring å få tak i akkurat den jobben man ønsker uten å ha arbeidserfaring og noen opplever skuffelse over at drømmejobben ikke svarer til forventningene. I disse tilfellene kan det være en mulighet å starte for seg selv.

Starte enkeltmannsforetak som ung

Du har kanskje en idé eller en interesse du ønsker å jobbe med på et profesjonelt nivå? Dette er en mulighet du kan benytte deg av, og da kan du starte et enkeltmannsforetak. Men det er viktig å tenke nøye gjennom situasjonen før du tar steget og starter ditt eget foretak. Hør på råd og tips, og få hjelp der det er mulig. Internett er full av nyting informasjon, men vær obs på at det kan være mange usikre kilder her. Kjenner du noen som har erfaring med å drive for seg selv, kan dette være din beste vei til informasjon. Men husk at tidene forandrer seg og du må alltid sjekke at tips og råd du får faktisk gjelder også i dag.

Fra man er fylte 16 år har man lov til å starte eget foretak, uavhengig av foretaksform. Men du må dine foreldres tillatelse eller eventuelt godkjennelse fra formyndere eller overformyndere.

Å formulere forretningsidéen

Det finnes flere former for foretak, og enkeltmannsforetak er bare ett av dem. Ofte er denne formen det enkleste alternativet og derfor også et lurt valg hvis man starter foretak i ung alder. Men det er flere ting man bør tenke på før man valg av foretaksform, og det gjelder blant annet formulering av egen forretningsidé. Det er ingen poeng i å planlegge oppstart av et foretak hvis du ikke er helt sikker på hva foretaket skal drive med. Du må vite hva du vil selge og beskrive dine produkter eller tjenester nøye. Finn ut hvor og hvem markedet ditt er og planlegg hvordan du skal nå dette. Kartlegg konkurrentene dine, og vær realistisk med hva som er dine fordeler og ulemper i konkurransen.

Det kan også være lurt å prøve ut idéen sin før man velger å ta det store steget videre. Bruk familie, venner og bekjente og be om ærlig tilbakemelding. Fokuser på at du trenger ærlige tilbakemeldinger uavhengig av om disse er positive eller negative, og ty gjerne til et ukjent publikum hvis det er nødvendig. Å starte et foretak på grunnlag av falsk positiv respons er dessverre veien til nederlag, og det er ikke en situasjon du ønsker å havne i.

Start enkeltmannsforetak, men tenk på økonomien

Økonomi er en stor, og avgjørende, del av et foretak. Mange foretakseiere vil si at dette er den aller viktigste faktoren i virksomheten, og derfor er det viktig at du legger mye ressurser inn i et budsjett når du skal starte for deg selv. Pass på at du kan håndtere utgiftene og vær ryddig fra første dag når det kommer til betaling av skatter og avgifter. Lag et oppstartsbudsjett som skal gjelde frem til foretaket er opp og går, og utfør realistiske kostnadsberegninger. Vær realistisk med tanke på utgifter og inntekter. Også her vil naivitet og urealistisk optimisme spille imot deg. Vær realistisk, og gjerne litt kritisk, hele veien. Dette får du til!

image
Malin Soderstrom  1690 visningar
senest oppdatert: 7/6/2018 1:32 PM

Vårt kundesenter

21 09 02 56

Mandag-fredag:
10:30 - 17: 00

Lørdag-søndag: lukket

Ferie: stengt

footer desktop
footer mobile