Start Enkeltmannsforetak

Registrer enkelt på 5 minutter. Selskapet er ferdig registrert i løpet av 1-3 virkedager. Pakken inkluderer mange gunstige tjenester for deg som skal starte enkeltmannsforetak for første gang.

Fyll ut dine detaljer

Tips! Du kan teste vår tjeneste for å se hvordan den fungerer. Du forplikter deg ikke til noe som helst gjennom å starte en bestilling på vår nettside. Betalingen skjer i det siste steget hvor du også må godkjenne bestillingen før dine utfylte selskapsdokumenter produseres.

Enkeltmannsforetak – fem tips i forbindelse med deklarasjonHvis ditt foretak har oppnådd en omsetning på 50 000 kr. eksklusiv moms, kan det registreres i mvaregisteret. Dermed må du begynne å bokføre både inngående og utgående moms, og denne bokføringen meldes inn til Skatteetaten i form av en momsdeklarasjon, også kalt et momsoppgjør. Inngående moms er merverdiavgift man har betalt når man har kjøpt varer og tjenester, mens utgående moms er merverdiavgift man har fått når man har fakturert for varer og tjenester. En momsdeklarasjon skal oppsummere alle disse avgiftene, og ut fra resultatet blir det avgjort om man skal betale et mellomlegg eller om man skal få tilbake penger. 

Meld inn din bankkonto

For å få tilbakebetalt eventuell moms, er det avgjørende at du har registrert nødvendig kontoinformasjon på Skatteetatens nettsider. Se til at du har tilfredsstilt alle kravene som gjelder i god tid slik at det ikke oppstår forsinkelser i forbindelse med oppgjøret.

Lag en konto på Digipost

Hvis du har en brukerkonto Digipost, kan du motta viktige papirer fra de ulike statlige etatene tidligere enn om du kun kan motta slike dokument via brevpost.

Ha bokføringsresultatet klar i god tid

Hvis du driver et enkeltmannsforetak, er det anbefalt at man har bokføringsresultatet klart i god tid. Dette er naturligvis for å unngå en kamp mot tiden i siste øyeblikk, og erfaringer viser at det ofte har en tendens til å oppstå uforutsette faktorer som krever sin tid når fristen nærmer seg. En annen grunn til å ha deklarasjonen klar så tidlig som mulig, er at denne gir deg en oversikt over skatteoppgjøret og den informasjonen ønsker man alltid å få så tidlig som mulig. Å benytte seg av en regnskapsfører kan være lurt, slik at man kan føle seg trygg på at alt som har med dette å gjøre alltid er i rute.

Kunnskap lønner seg

For mange er deklarasjon og alt som har med dette å gjøre, rene jungelen. Den økonomiske delen av det å starte eget firma er kompleks, og det er langt fra alle som forstår seg på termene, begrepene og regnstykkene som gjelder. Men fortvil ikke, det er helt vanlig å synes at dette er vanskelig og heldigvis hjelpen er nær. Faktisk er det sånn at hvis man skal delegere bort noe av arbeidet i foretaket sitt, kan det veldig ofte lønne seg å sette bort jobben med akkurat dette. Grunnen er at det er penger å spare for de som er smarte når det gjelder deklarasjon. Ofte handler dette å vite om alt det man faktisk kan få fradrag for, men også hvilke faktorer som er avgjørende for å få tilbake det man har rett på. 

Du må aldri jukse

Det er utrolig kjedelig når man ender opp med å måtte betale tilbake skatt. Det finnes aldri en god tid for uforutsette utgifter, og spesielt ikke hvis de er store. Men sånn er livet noen ganger, og når du først har fått kravet om å tilbakebetale skatt, er det lite du kan gjøre. Du må i hvert fall ikke finne på å jukse! Så hva er løsningen? Det lureste du kan gjøre, er å prøve å unngå at det samme skjer til neste år, og da handler det om å gå ut fra andre forutsetninger når du planlegger tiden fremover. Hva kan gjøres annerledes for å slippe samme problemet på nytt? Hvis du tar en samtale med din regnskapsfører eller andre som har nødvendig kunnskap om skatter og avgifter, vil dere garantert komme fram til løsningen som gjør at du vil slippe å få en tilsvarende ubehagelig overraskelse igjen. Man lærer jo tross alt hele tiden, og det er ikke lett å få alt riktig med en gang. Så lenge du ikke prøver å jukse deg bort fra statlige krav, vil det som regel gå veldig bra til slutt, og ditt foretak vil ha en lys og fin fremtid.

 

image
Malin Soderstrom  1488 visningar
senest oppdatert: 7/14/2018 3:34 PM

Vårt kundesenter

21 09 02 56

Mandag-fredag:
10:30 - 17: 00

Lørdag-søndag: lukket

Ferie: stengt

footer desktop
footer mobile