Start Enkeltmannsforetak

Registrer enkelt på 5 minutter. Selskapet er ferdig registrert i løpet av 1-3 virkedager. Pakken inkluderer mange gunstige tjenester for deg som skal starte enkeltmannsforetak for første gang.

Fyll ut dine detaljer

Tips! Du kan teste vår tjeneste for å se hvordan den fungerer. Du forplikter deg ikke til noe som helst gjennom å starte en bestilling på vår nettside. Betalingen skjer i det siste steget hvor du også må godkjenne bestillingen før dine utfylte selskapsdokumenter produseres.

Flytte til Norge og starte enkeltmannsforetakNår du nettopp har flyttet til et nytt land, er det mye som er ukjent. Det er mange inntrykk som skal bearbeides og det gjelder å finne sin plass i samfunnet. For de aller fleste er jobb og et sted å bo de viktigste tingene å få på plass når man flytter til et nytt sted, og for mange kan dette by på utfordringer. Kanskje har man en god utdannelse og lang arbeidserfaring fra et annet land, noe som gjør at man er godt skodd for arbeidslivet, men har problemer med å formidle dette til potensielle nye arbeidsgivere. Eller kanskje man har en annerledes type utdannelse som ikke tilfredsstiller de eksakte kravene som gjelder i Norge. Det kan være mange grunner til at det er vanskelig å finne seg en jobb når man nettopp har flyttet til et nytt land.


Heldigvis har Norge gode muligheter for de som ikke synes det er så enkelt å få jobb hos en arbeidsgiver, og en av dem er å starte eget firma ved å etablerere enkeltmannsforetak.


For å starte enkeltmannsforetak, må følgende krav oppfylles;

·         Du må planlegge å drive næringsvirksomhet.

·         Du må ha en fysisk forretningsadresse som er norsk og inneholder gate, husnummer, postnummer og sted.

·         Du må være 18 år.


Hvis du ikke er statsborger i et EU/EØS-land, må du ha oppholdstillatelse for å jobbe i Norge. Dette må søkes om gjennom Utlendingsdirektoratet (UDI) og her vil du også få all den informasjonen du trenger for å gjennomføre søknadsprosessen.


Hjelp på veien

UDI vil være behjelpelige for deg som trenger å søke om oppholdstillatelse for å arbeide i Norge. Hvis du kontakter Utlendingsdirektoratet, vil de kunne fortelle deg alt du trenger å vite for å komme i mål med søknader og annet nødvendig papirarbeid, og du kan få spurt om alt det du lurer på i denne forbindelse.

 

Hvis du er statsborger i et EU/EØS-land og ikke trenger å søke om oppholdstillatelse, kan du gå rett i gang med å registrere enkeltmannsforetak så fort du har fått en fysisk norsk adresse som du kan referere til. Registreringen skjer i Altinn via Brønnøysundregisterets hjemmesider, og her finner du også mye nyttig informasjon for deg som ønsker å starte eget firma. Husk å sette deg inn i alle lover og regler som gjelder for selvstendig næringsdrivende i Norge, spesielt hva angår skatter og avgifter. Hvis du ikke er godt kjent med systemene fra før, kan det lønne seg å ansette en regnskapsfører som kan ta hånd om økonomien i foretaket ditt slik at du der sikker på at alt skjer i henhold til lovverket.

 

image
Malin Soderstrom  3830 visningar
senest oppdatert: 7/31/2018 8:11 PM

Vårt kundesenter

21 09 02 56

Mandag-fredag:
10:30 - 17: 00

Lørdag-søndag: lukket

Ferie: stengt

footer desktop
footer mobile