Start Enkeltmannsforetak

Registrer enkelt på 5 minutter. Selskapet er ferdig registrert i løpet av 1-3 virkedager. Pakken inkluderer mange gunstige tjenester for deg som skal starte enkeltmannsforetak for første gang.

Fyll ut dine detaljer

Tips! Du kan teste vår tjeneste for å se hvordan den fungerer. Du forplikter deg ikke til noe som helst gjennom å starte en bestilling på vår nettside. Betalingen skjer i det siste steget hvor du også må godkjenne bestillingen før dine utfylte selskapsdokumenter produseres.

Regnskapsføring for deg som skal starter enkeltmannsforetakMed tiden har det blitt langt enklere med regnskapsføring for deg som ønsker å etablere enkeltmannsforetak, og en av de største grunnene til dette er naturligvis utviklingen på ulike dataprogram. Man trenger ikke å ha en lang økonomiutdannelse for å klare å føre et enkelt regnskap i dag, og man finner all den informasjon man trenger på nettet. De nyeste dataprogrammene er ofte lagt opp slik at de aller fleste skal kunne bruke dem, og hjelpen er alltid nær i form av nettbasert kundeservice og YouTube-videoer. Allikevel skal det sies at man ikke bør undervurdere verdien av en regnskapsfører, og hvis man skal drive en virksomhet i større skala bør man absolutt vurdere å ansette profesjonell hjelp. Men for selvstendig næringsdrivende med mindre enkeltmannsforetak, har det altså blitt en mer håndterlig prosess, og det er en stor fordel når man er i en oppstartsfase og trenger å spare penger.


Å be om hjelp er også en investering

Altinn har praktiske guider for hvordan man skal utføre regnskapsføring i et enkeltmannsforetak, og her får du all den informasjonen du trenger. Hvis du skal føre regnskap i mindre skala kan du enkelt bruke en ferdig mal i Excel, og det koster lite å sende regnskapet gjennom en regnskapsfører til slutt for å få en bekreftelse på at det ser greit ut.


I en oppstartsfase er man ofte redd for å bruke for mye penger, noe man absolutt bør være. Allikevel lønner det seg å ha en fornuftig tanke rundt det å investere, og prøve å legge inn pengene der de kan gjøre størst nytte. Å hyre en regnskapsfører er et eksempel på en «investering» som mange nyetablerte selvstendig næringsdrivende finner nyttig. Grunnen er viktigheten rundt akkurat dette med økonomi, mangel på egen kunnskap og tiden det tar å utføre disse oppgavene. Noe du selv bruker 30 dager på kan en regnskapsfører kanskje gjøre unna på en liten uke, i tillegg til at du har en garanti for at ting blir gjort riktig. Hvis du tenker på hva din dyrbare tid kan gjennomføre i form av andre oppgaver på 30 dager, så kan man enkelt se at det ofte vil lønne seg å sette bort akkurat denne jobbe til noen andre.


Start med en samtale

Hvis du synes det er vanskelig å avgjøre hvordan du skal håndtere regnskapsføringen i ditt enkeltmannsforetak, kan det lønne seg å ta en samtale med noen som har erfaring på området. Dette kan enten være en rådgiver hos en organisasjon som hjelper gründere, en venn som har vært gjennom tilsvarende ved en tidligere anledning eller rett og slett en regnskapsfører som kan forklare hva det innebærer å føre et regnskap.

image
Hans Kahn  1552 visningar
senest oppdatert: 11/19/2021 4:14 PM

Vårt kundesenter

21 09 02 56

Mandag-fredag:
10:30 - 17: 00

Lørdag-søndag: lukket

Ferie: stengt

footer desktop
footer mobile