Start Enkeltmannsforetak

Registrer enkelt på 5 minutter. Selskapet er ferdig registrert i løpet av 1-3 virkedager. Pakken inkluderer mange gunstige tjenester for deg som skal starte enkeltmannsforetak for første gang.

Fyll ut dine detaljer

Tips! Du kan teste vår tjeneste for å se hvordan den fungerer. Du forplikter deg ikke til noe som helst gjennom å starte en bestilling på vår nettside. Betalingen skjer i det siste steget hvor du også må godkjenne bestillingen før dine utfylte selskapsdokumenter produseres.

Starte eget firma og jobbe med det du er god på
Når du skal starte eget firma er det viktig at du har en god forretningsidé. Forretningsidéen din skal inneholde noe du tror på og noe som du vet det er interesse for på markedet. Og ikke glem at forretningsidéen også skal være selve grunnlaget for en velformulert og bra skrevet forretningsplan som senere skal fungere som en god og stabil støttespiller for deg som foretakseier.

 

Før du kan henvise til en vellykket drift over tid, er det forretningsidéen og forretningsplanen din som skal være selve beviset på at din virksomhet er verdt noe. Det er derfor det er viktig å starte et firma der du jobber med noe du er god på og som du brenner for. Din lidenskap vil gjenspeile seg i alt du gjør, og det er viktig at du viser at du tror på foretaket ditt for at du skal få tillit hos andre. Når du skal utarbeide konseptet for din virksomhet må du derfor være kreativ. Hva er du god på? Hva brenner du for? Og hvordan kan du kombinere disse to tingene? Er du for eksempel utdannet innenfor geologi og har en stor interesse for foto, så kan kanskje din nye karriere være naturfotograf med fokus på de geologiske forklaringene bak Norges natur. Vurder veletablerte yrker, men skap en vri som gjør at du vil skille deg ut og minimere konkurransen.

 

Starte eget firma

Det finnes flere foretaksformer å velge mellom når man skal starte eget firma, og enkeltmannsforetak er den enkleste varianten. Hvis du vil etablerere aksjeselskap kreves det at du går inn med minimum 30 000 kr. i aksjekapital. Som selvstendig næringsdrivende med enkeltmannsforetak, er man personlig økonomisk ansvarlig for foretaket. I et aksjeselskap er man ikke personlig ansvarlig for foretakets økonomi. Hvis man trenger råd og tips rundt det å starte eget firma, kan man kontakte agenter som er eksperter på akkurat dette, og de kan også hjelpe til med selve etableringen av ditt nye foretak.


Ikke glemt skatter og avgifter

Det er mye å tenke på når man skal starte eget firma, og det er ikke så lett å holde styr på alt. Mange tyr til hjelp hos profesjonelle, og dette kan spesielt være nyttig når det kommer til det økonomiske aspektet rundt virksomheten. Skatter og avgifter, som forskuddsskatt og merverdiavgift, er to faktorer som blir relevante for de aller fleste foretakseiere innen kort tid. Hvis du kjenner at det blir vanskelig å finne tid eller engasjement til å sette seg inn dette, kan det være en god idé å betale en regnskapsfører for å ta hånd om dette. Man kommer uansett ikke utenom, så finn en fornuftig måte å håndtere det på, og gjerne så fort som mulig.

 

image
Malin Soderstrom  1451 visningar
senest oppdatert: 7/23/2018 7:21 PM

Vårt kundesenter

21 09 02 56

Mandag-fredag:
10:30 - 17: 00

Lørdag-søndag: lukket

Ferie: stengt

footer desktop
footer mobile