Start Enkeltmannsforetak

Registrer enkelt på 5 minutter. Selskapet er ferdig registrert i løpet av 1-3 virkedager. Pakken inkluderer mange gunstige tjenester for deg som skal starte enkeltmannsforetak for første gang.

Fyll ut dine detaljer

Tips! Du kan teste vår tjeneste for å se hvordan den fungerer. Du forplikter deg ikke til noe som helst gjennom å starte en bestilling på vår nettside. Betalingen skjer i det siste steget hvor du også må godkjenne bestillingen før dine utfylte selskapsdokumenter produseres.

Starte enkeltmannsforetak – formulere din forretningsidéÅ starte eget firma krever at du har en forretningsidé. Det er viktig å formulere en forretningsidé slik at den er klar og tydelig, både for deg selv og for andre, og grunnen er at det er denne som sammen med en velformulert forretningsplan skal danne selve grunnlaget for ditt foretak. Å skrive ned din forretningsidé på en velformulert måte er også viktig i hverdagen, og langt mer enn du kanskje tror. Dette vil du merke etterhvert som du jobber i ditt eget foretak, nettopp fordi din velformulerte forretningsidé vil være ditt svar til alle som spør hva du driver med. Og det spørsmålet får man ofte.


Mye kan gå feil i begynnelsen

I begynnelsen er det mye som kan gå feil når man er ny som selvstendig næringsdrivende. Det er mange ting å lære og man må jobbe fort. Men det er veldig viktig å prøve å få ting riktig fra starten av slik at man ikke kommer skjevt ut, så det gjelder å holde tungen rett i munnen. En forretningsidé er også viktig i denne sammenhengen og det er fordi den vil gi deg en svært verdifull rød linje å følge i en tid som de aller fleste opplever som kaotisk. Men du kan trøste deg med at etterhvert som du kommer i gang vil ting flyte lettere, så gjør en solid innsats for å få en oppstart og legg inn all den tiden og de ressursene du kan. 


Din forretningsidé er en beskrivelse av markedsbehovet du ønsker at ditt foretak skal dekke. Den forklarer kort hvordan dette skal skje og hva som er hovedtanken bak din virksomhet. En forretningsidé skal legge fram denne beskrivelsen på en måte som gjør det enkelt for dine kunder å forstå, og på et vis skal den representere det ditt foretak står for.


Spørsmålene du stiller deg selv når du skal starte enkeltmannsforetak

Men hvordan skal du formulere din forretningsidé? Det er lurt å begynne med å stille deg selv noen elementære spørsmål. Hva skal du tilby? Hvorfor trenger markedet ditt produkt eller din tjeneste? Hvem er din kundebase? Og hvordan skal du selge?


Vær tydelig i dine beskrivelser og ikke vær redd for å skrive for mye. Etter hvert som du jobber med å utarbeide din forretningsidé kommer du også godt på vei med din forretningsplan. Å korte det hele ned til en velformulert frase gjør du helt til slutt. Jobb med det som skal bli ditt konsept, og finn ut alle detaljer rundt det. Spør andre som har vært i samme situasjon om hva de har erfart og lært underveis, spør ekspertisen du har tilgjengelig om alt det som faller deg inn og, ikke minst, still deg selv alle spørsmålene rundt tankene bak din idé. Hvorfor er akkurat din forretningsidé så god?


Når du har fått svar på alle dine spørsmål og sammenfattet disse til en godt formulert forretningsidé, er du klar få å etablere enkeltmannsforetak. Og det er da det store eventyret begynner!

 

image
Malin Soderstrom  1461 visningar
senest oppdatert: 7/19/2018 11:54 AM

Vårt kundesenter

21 09 02 56

Mandag-fredag:
10:30 - 17: 00

Lørdag-søndag: lukket

Ferie: stengt

footer desktop
footer mobile