Registrer enkelt på 5 minutter. Selskapet er ferdig registrert i løpet av 1-3 virkedager. Pakken inkluderer mange gunstige tjenester for deg som skal starte enkeltmannsforetak for første gang.
Tips! Du kan teste vår tjeneste for å se hvordan den fungerer. Du forplikter deg ikke til noe som helst gjennom å starte en bestilling på vår nettside. Betalingen skjer i det siste steget hvor du også må godkjenne bestillingen før dine utfylte selskapsdokumenter produseres.
Norge har mye å tilby innenfor restaurant og
uteliv, og de siste årene har matkulturen her til lands blitt tatt til et nytt
nivå. Aldri før har folk vært så opptatt av hva de spiser, og dermed har også restaurantbransjen
blir mer avansert og unik. Hver dag åpner nye spisesteder som presenterer en ny
og ukjent matkultur, og nordmenn elsker det!
Det er ikke heller lenger bare i storbyen at de
spennende restaurantene dukker opp, og dermed har det åpnet seg et nytt marked
for de som ønsker å starte eget firma innenfor restaurantbransjen. Fokuset på å
spise lokal og kortreist mat aldri før vært så populært og jo mer kortreist jo
bedre. Resultatet av dette er at folk trekker ut av byene og ut mot bygdene der
maten har sine opprinnelsessteder.
Hvis du ønsker å starte enkeltmannsforetak
innenfor for restaurantbransjen, har du flere alternativer. Naturligvis er det
åpenbare alternativet å leie eller eie lokaler hvor man driver en fysisk
restaurant. Denne trenger ikke å være stor, men det krever allikevel endel
ansatte og det er strenge krav fra blant annet Mattilsynet som skal
tilfredsstilles. Hvis dette ikke er aktuelt for deg, kan andre muligheter være
å drive et takeout-firma eller en matblogg som drifter ulike matarrangement.
Pop-up restauranter i regi av en matblogg, kan for eksempel være et spennende
konsept. Tenk gjennom hvilke ressurser du har tilgjengelig, vurder din bransjekunnskap
og bruk fantasien. Du kan bringe dit enkeltmannsforetak dit du vil!
Men å drive for seg selv handler ikke bare om å
kunne bransjen, det innebærer også å drive forretning og ta hånd om tilhørende
administrative oppgaver. Omsetning, skatter, utgifter og lønninger er noe av
det økonomiske man må ha kontroll på, og markedsføring er en annen krevende
oppgave som er avgjørende for vellykket drift. Les deg godt opp på forhånd, lær
av alle du kjenner som har vært gjennom prosessen før deg og vær åpen for alle
råd og tips som kommer i din retning. Vit også at du alltid kan ty til hjelp
hos de som er eksperter på det å starte eget firma, og husk at en
regnskapsfører kan være en god lagkamerat på flere måter. Vær kreativ og åpen
til sinns, det vil gagne deg stort.
Restaurantbransjen er svært mangfolding og
allsidig, men å finne et konsept som fungerer og som skiller seg ut er
nødvendig ettersom konkurransen er stor og markedet er etablert. Husk at du er
personlig ansvarlig for økonomien i ditt foretak når du velger å etablerer
enkeltmannsforetak, og derfor er det svært viktig at planene dine er godt
gjennomtenkt. Men ikke vær redd, det er mange som allerede har tråkket stien
for deg. Det handler bare om å bruke fantasien og kreativiteten, kombinere det
med fornuft og kunnskap, og ta sjansen!
Vårt kundesenter
21 09 02 56
Mandag-fredag:
9:30 - 17: 00
Lørdag-søndag: lukket
Ferie: stengt