Start Enkeltmannsforetak

Registrer enkelt på 5 minutter. Selskapet er ferdig registrert i løpet av 1-3 virkedager. Pakken inkluderer mange gunstige tjenester for deg som skal starte enkeltmannsforetak for første gang.

Fyll ut dine detaljer

Tips! Du kan teste vår tjeneste for å se hvordan den fungerer. Du forplikter deg ikke til noe som helst gjennom å starte en bestilling på vår nettside. Betalingen skjer i det siste steget hvor du også må godkjenne bestillingen før dine utfylte selskapsdokumenter produseres.

Starte enkeltmannsforetak i restaurantbransjenStarte enkeltmannsforetak i restaurantbransjen og hva man bør tenke på

Norge har mye å tilby innenfor restaurant og uteliv, og de siste årene har matkulturen her til lands blitt tatt til et nytt nivå. Aldri før har folk vært så opptatt av hva de spiser, og dermed har også restaurantbransjen blir mer avansert og unik. Hver dag åpner nye spisesteder som presenterer en ny og ukjent matkultur, og nordmenn elsker det!

Det er ikke heller lenger bare i storbyen at de spennende restaurantene dukker opp, og dermed har det åpnet seg et nytt marked for de som ønsker å starte eget firma innenfor restaurantbransjen. Fokuset på å spise lokal og kortreist mat aldri før vært så populært og jo mer kortreist jo bedre. Resultatet av dette er at folk trekker ut av byene og ut mot bygdene der maten har sine opprinnelsessteder.

Hvordan starte enkeltmannsforetak

Hvis du ønsker å starte enkeltmannsforetak innenfor for restaurantbransjen, har du flere alternativer. Naturligvis er det åpenbare alternativet å leie eller eie lokaler hvor man driver en fysisk restaurant. Denne trenger ikke å være stor, men det krever allikevel endel ansatte og det er strenge krav fra blant annet Mattilsynet som skal tilfredsstilles. Hvis dette ikke er aktuelt for deg, kan andre muligheter være å drive et takeout-firma eller en matblogg som drifter ulike matarrangement. Pop-up restauranter i regi av en matblogg, kan for eksempel være et spennende konsept. Tenk gjennom hvilke ressurser du har tilgjengelig, vurder din bransjekunnskap og bruk fantasien. Du kan bringe dit enkeltmannsforetak dit du vil!

Men å drive for seg selv handler ikke bare om å kunne bransjen, det innebærer også å drive forretning og ta hånd om tilhørende administrative oppgaver. Omsetning, skatter, utgifter og lønninger er noe av det økonomiske man må ha kontroll på, og markedsføring er en annen krevende oppgave som er avgjørende for vellykket drift. Les deg godt opp på forhånd, lær av alle du kjenner som har vært gjennom prosessen før deg og vær åpen for alle råd og tips som kommer i din retning. Vit også at du alltid kan ty til hjelp hos de som er eksperter på det å starte eget firma, og husk at en regnskapsfører kan være en god lagkamerat på flere måter. Vær kreativ og åpen til sinns, det vil gagne deg stort.

Restaurantbransjen er svært mangfolding og allsidig, men å finne et konsept som fungerer og som skiller seg ut er nødvendig ettersom konkurransen er stor og markedet er etablert. Husk at du er personlig ansvarlig for økonomien i ditt foretak når du velger å etablerer enkeltmannsforetak, og derfor er det svært viktig at planene dine er godt gjennomtenkt. Men ikke vær redd, det er mange som allerede har tråkket stien for deg. Det handler bare om å bruke fantasien og kreativiteten, kombinere det med fornuft og kunnskap, og ta sjansen!

image
Malin Soderstrom  1483 visningar
senest oppdatert: 7/13/2018 1:16 PM

Vårt kundesenter

21 09 02 56

Mandag-fredag:
10:30 - 17: 00

Lørdag-søndag: lukket

Ferie: stengt

footer desktop
footer mobile