Start Enkeltmannsforetak

Registrer enkelt på 5 minutter. Selskapet er ferdig registrert i løpet av 1-3 virkedager. Pakken inkluderer mange gunstige tjenester for deg som skal starte enkeltmannsforetak for første gang.

Fyll ut dine detaljer

Tips! Du kan teste vår tjeneste for å se hvordan den fungerer. Du forplikter deg ikke til noe som helst gjennom å starte en bestilling på vår nettside. Betalingen skjer i det siste steget hvor du også må godkjenne bestillingen før dine utfylte selskapsdokumenter produseres.

Starte enkeltmannsforetak – lær deg bransjenFor å få de beste forutsetningene for å lykkes med å starte enkeltmannsforetak, er det viktig å være forberedt. Lær så mye du kan om bransjen du ønsker å jobbe i, sammenlign deg selv med andre eksisterende foretak og vurder hvilke suksessfaktorer som kan fungere for deg. Når man skal etablere aksjeselskap, kan det være svært nyttig å stille seg selv noen gode spørsmål slik at man får i gang tankene, og disse kan eksempelvis være


·    Hva er de vanligste utfordringene i din bransje?

·    Hva er forskjellen mellom foretak som gjør det bra og foretak som gjør det dårlig?

·    Hvis du skal ha et lokale, hva er det som gjør et lokale bra? Hvor bør et lokale ligger og egenskaper bør det ha? 

·    Hvilke konsept virker fremgangsrike innenfor din bransje og hva er grunnen til suksess?

·    Hvordan er det vanlig å markedsføre seg i din bransje? Hva kan du lære og hva kan du gjøre bedre eller annerledes?

·    Hvilke priser tar dine konkurrenter?

·    Hvilke leverandører brukes i din bransje og hvordan fungerer vanligvis leverandøravtaler?


Her finner du informasjon

I dag har nesten alle foretak en hjemmeside og sosiale medier er hyppig brukt blant bedrifter, noe som gjør at det er lett å finne informasjon om hvordan virksomheter innenfor spesifikke bransjer gjør sine ting. Bruk internett til å lære mer om dine konkurrenter og finn ut hvordan det er å drive enkeltmannsforetak, hvilke fallgruver du bør passe deg for og andre ting som er avgjørende for din suksess. Følgende er nettsider som kan svært nyttige for alle som skal starte enkeltmannsforetak;


·         www.bbreg.no – Brønnøysundregisteret er registeret for alle foretak i Norge

·         www.altinn.no – Altinn beskriver seg selv på følgende måte: ”Altinn er en internettportal for digital dialog mellom næringslivet, privatpersoner og offentlige etater. Altinn er også en teknisk plattform, som offentlige virksomheter kan benytte for å lage digitale tjenester.” Med andre ord er Altinn et slags knutepunkt for alle samfunnsroller du er knyttet til, og utgangspunktet for kommunikasjonen mellom disse.

·         www.skatteetaten.no – Skatteetaten opplyser om alle lover og regler i forbindelse med skatter og avgifter

·         www.innovasjonnorge.no – Innovasjon Norge gir gode råd og tips til de som ønsker å starte eget firma i tillegg at de tilbyr kurs, seminar og samtaler til nyetablerte gründere.


Analysere informasjonen

Det er svært viktig å analysere all informasjon som man tilegner seg slik at man skaffer seg et realistisk bilde på bransjen man skal jobbe i. Hvorfor er ting som de og hvordan har de blitt sånn? Hvorfor lykkes noen virksomheter mens andre ikke engang holder ut et år? Tenk langsiktig og vurder fremtiden. Hvordan skal du påvirke bransjen og på hvilken måte skal du gjøre det? Ta alltid en ekstra vurdering av kunnskap du plukker opp underveis og tenk over grunnene til hvorfor akkurat denne kunnskapen er så viktig.


Det er aldri en god nok grunn for å ikke diskutere med andre, og også her er det masse å lære. Snakk med andre du kjenner som har startet eget firma eller som driver i bransjen som du skal etablere deg i. Finn personer som besitter kunnskap om spesifikke temaer som du trenger å lære om, for eksempel bedriftsøkonomi og markedsføring, og lytt og lær. Oppsøk ressursene du har rundt, både fra det private og det offentlige, og bruk det du lærer på en smart måte som fremmer din suksess. 

image
Malin Soderstrom  1458 visningar
senest oppdatert: 7/31/2018 11:45 AM

Vårt kundesenter

21 09 02 56

Mandag-fredag:
10:30 - 17: 00

Lørdag-søndag: lukket

Ferie: stengt

footer desktop
footer mobile