Start Enkeltmannsforetak

Registrer enkelt på 5 minutter. Selskapet er ferdig registrert i løpet av 1-3 virkedager. Pakken inkluderer mange gunstige tjenester for deg som skal starte enkeltmannsforetak for første gang.

Fyll ut dine detaljer

Tips! Du kan teste vår tjeneste for å se hvordan den fungerer. Du forplikter deg ikke til noe som helst gjennom å starte en bestilling på vår nettside. Betalingen skjer i det siste steget hvor du også må godkjenne bestillingen før dine utfylte selskapsdokumenter produseres.

Starte enkeltmannsforetak – offer du må gjøreNår man starter enkeltmannsforetak, får man noen ganger høre kommentarer som ”å, det må være fantastisk å kunne jobbe akkurat når man vil”. Ved første tanke høres dette positivt ut, men vi som driver for oss selv vet at denne kommentaren ofte egentlig betyr noe helt annet, nemlig noe som ligner mer på ”akkurat, du er den typen ja. Den late typen som starter eget foretak som en unnskyldning å slippe å jobbe”. Ja, hvis du driver enkeltmannsforetak vet du akkurat hva jeg mener.

En annen type fritid

Det er sant at du styrer din egen tid når du er foretakseier, i alle fall mesteparten av tiden. Ofte jobber du kanskje mot deadlines som du eller andre har satt, og da kan det bli både tidlige morgener og sene kvelder for å bli ferdig i tide. Men det som er fantastisk er at du uansett har muligheten til å hente barna i barnehagen og på skolen, i tillegg til at du kan spandere litt ekstra tid sammen med dem, og det er her man merker forskjellen. Det er ingen andre som prioriterer for deg, det er du som bestemmer. Og dette gir helt enkelt en annen type fritid.

Vanskelig å jobbe i moderate mengder

Som selvstendig næringsdrivende er det svært vanskelig å sette grenser for hvor mye man skal jobbe og hvor mange timer man skal legge ned i virksomheten. Ofte brenner man for det man gjør og man ønsker å gi 100% til enhver tid. Som regel ligger det flere timer bak arbeidsdagene når man driver eget firma sammenlignet med når man er ansatt, og det er vanskelig å ta seg fri når man vet at man har eneansvaret. Men desto viktigere er det å finne en balanse i hverdagen, og sette klare linjer på hva som er jobb og hva som er fritid.

Lønn fra enkeltmannsforetak

Dette er noe man tenker på mot slutten av hver måned. Når man er ansatt har man sin garanterte lønn hver måned, men som oftest er ikke dette tilfellet når man driver enkeltmannsforetak. Noen måneder har en god strøm med penger, mens andre har lite. Det beste man kan gjøre er å innse at det er sånn det er, og heller prøve å fordele ut pengene på en årlig basis. Å lage et budsjett for sine personlige utgifter vil lønne seg, og fokusere på å dekke faste kostnader hver måned. Ikke bruk mer selv om du har tilgang på mer, men hold en fornuftig linje hele tiden når det kommer til pengebruk. Når det er snakk om å ta ut lønn fra et enkeltmannsforetak, må man ikke glemme skattene og avgiftene som tilkommer i forbindelse med dette. Å betale lønn er ikke billig, så vær sikker på at du ikke overdriver. 

Så visst finnes det offer du må gjøre når du skal starte eget firma. Men fordelene overgår som oftest ulempene, og følelsen av å skape sitt eget foretak er uslåelig! Hvis du går med tanker om å etablere bedrift, så gjør det! Du har ingenting å miste, bare vinne, og om det så skulle ende med at det ikke blir som du forventet, så har du i det minste prøvd. 

 

image
Malin Soderstrom  1448 visningar
senest oppdatert: 7/13/2018 7:26 AM

Vårt kundesenter

21 09 02 56

Mandag-fredag:
10:30 - 17: 00

Lørdag-søndag: lukket

Ferie: stengt

footer desktop
footer mobile