Start Enkeltmannsforetak

Registrer enkelt på 5 minutter. Selskapet er ferdig registrert i løpet av 1-3 virkedager. Pakken inkluderer mange gunstige tjenester for deg som skal starte enkeltmannsforetak for første gang.

Fyll ut dine detaljer

Tips! Du kan teste vår tjeneste for å se hvordan den fungerer. Du forplikter deg ikke til noe som helst gjennom å starte en bestilling på vår nettside. Betalingen skjer i det siste steget hvor du også må godkjenne bestillingen før dine utfylte selskapsdokumenter produseres.

Starte enkeltmannsforetak som butikkselgerGår du rundt og tenker på en god forretningsidé om en egen butikk med deg selv som butikkselger? Brenner du for egenplukket sortiment, unike varer og høy kvalitet? Kanskje har du du drømt om tanken på å starte ditt eget konsept, drive din egen butikk, gjøre egne innkjøp og tilfredsstille behovene til din helt egne kunder? Ikke tenk noe mer, gjør det! Gjør som så mange andre, og start et enkeltmannsforetak i dag. Hvis du jobber som butikkselger, men vet at du har et ekstra godt øye for innkjøp og sortiment, hvorfor ikke ta stillingen til et mer fortjent nivå?

Når man skal starte eget firma, handler det om å sitte inne med den rette bransjekunnskapen. Hvis du har jobbet som selger i en butikk i mange år, observert og deltatt, så har du mest sannsynlig svært god kunnskap om hva det innebærer å drive en butikk. Mest sannsynlig kjenner du også kundene langt bedre enn din overordnede fordi du jobber dirkete med dem, hver dag. Ikke undervurder kompetansen din, bruk den heller til å gi deg selv den jobben du ønsker.

Så hva trenger du å tenke på hvis når du bestemmer deg for å starte enkeltmannsforetak? Alle oppstartsprosesser er krevende, uavhengig av valgt selskapsform, men hvis du først har bestemt deg for å gjøre dette så er du et godt stykke på vei. Les deg opp på hva det innebærer å starte enkeltmannsforetak, og hva som skiller denne selskapsformen fra de andre. Har du valgt riktig type foretak? Hvis du er usikker, kan du ta en prat med noen du kjenner som kan hjelpe deg eller kontakte noen som er eksperter på området. Videre bør du formulere en god forretningsidé for så å bruke denne til å utforme en forretningsplan. Dette er en svært viktig del av veien mot et vellykket foretak. Forretningsplanen er selve grunnpilaren i ditt firma og det vil den også være i lang tid fremover. Ikke vær redd for å begynne å skrive, dette er et dokument som er under konstant endring.

Starte enkeltmannsforetag

Når man starter eget foretak, får man et stort ansvar, og det må man være forberedt på. Det økonomiske ansvaret er spesielt stressende for mange, men heldigvis er det også lett å få hjelp til akkurat dette. Det er svært viktig at alt som har med økonomi å gjøre blir gjort riktig helt fra starten av, og da snakker vi blant annet om omsetning, utgifter, skatter og avgifter. Hvis denne delen av forretningen blir for mye for deg som foretakseier å håndtere, kan det være en god idé å delegere dette ansvaret til en regnskapsfører.

Som foretakseier får du alle fordelene som kommer med å drive eget firma. Helt enkelt er man sin egen sjef, og man bestemmer selv over sin forretning. Men dette innebærer også at du må ta mange viktige avgjørelser selv, for eksempel når det man skal ta ut ferie, hvilke åpningstider butikken skal ha, hvilket konsept og varemerke man skal drive og mye mer. Å ta avgjørelser kan være skummelt, men ikke vær redd for å satse. Man lærer fort hvis man gjør noe feil, og som oftest har man muligheter til å gjøre om på avgjørelsene før det er for sent.

Fordelen med enkeltmannsforetak fremfor andre selskapsformer, er enkeltheten ved etablering og oppfølging. Å registrere enkeltmannsforetak er en rask prosess som man fullfører i Brønnøysundregisteret og årlig rapportering gjøres i forbindelse med egen selvangivelse for næringsdrivende i Altinn. Når man driver et enkeltmannsforetak, blir gevinsten i foretaket helt enkelt lagt til din personlige inntekt, og skatt blir trukket deretter. Et godt råd er å prøve å holde en oversikt gjennom året sånn at man ikke får noen vemmelige overraskelser ved skatteoppgjøret.

Kort sagt er enkeltmannsforetak en utrolig enkelt måte å drive foretak på, så det er ingen grunn for at du ikke skal prøve deg som selvstendig foretakseier. Det er også godt å vite at hvis foretaket ditt vokser ut av sine rammer, kan du alltid bytte selskapsform til aksjeselskap.

image
Malin Soderstrom  1630 visningar
senest oppdatert: 7/13/2018 1:20 PM

Vårt kundesenter

21 09 02 56

Mandag-fredag:
10:30 - 17: 00

Lørdag-søndag: lukket

Ferie: stengt

footer desktop
footer mobile