Start Enkeltmannsforetak

Registrer enkelt på 5 minutter. Selskapet er ferdig registrert i løpet av 1-3 virkedager. Pakken inkluderer mange gunstige tjenester for deg som skal starte enkeltmannsforetak for første gang.

Fyll ut dine detaljer

Tips! Du kan teste vår tjeneste for å se hvordan den fungerer. Du forplikter deg ikke til noe som helst gjennom å starte en bestilling på vår nettside. Betalingen skjer i det siste steget hvor du også må godkjenne bestillingen før dine utfylte selskapsdokumenter produseres.

Starte enkeltmannsforetak som oversetterÅ jobbe som oversetter er ofte et fritt og selvstendig arbeid. Majoriteten av de som jobber som oversettere utfører sitt arbeid som frilansere, noe som innebærer at man tar oppdrag og gjør jobber gjennom egen virksomhet. Den vanligste foretaksforment for frilansere er enkeltmannsforetak og grunnen til dette er enkelheten og fordelene man får som selvstendig næringsdrivende. En av de store fordelene med enkeltmannsforetak er at man ikke trenger å stille med egenkapital, noe man må hvis man for eksempel ønsker å starte aksjeselskap. En av de mest kjente ulempene med enkeltmannsforetak er at man er personlig ansvarlig for foretakets økonomi, men som frilanser er dette sjelden et problem ettersom foretaket ofte ikke trenger å gjøre store investeringer eller økonomisk satsninger for å starte opp en fullverdig virksomhet.


Dette bør du tenke på når du skal starte enkeltmannsforetak

Som oversetter har du ingen primære kostander på de oppdragene du gjør. Du trenger ikke å kjøpe inn varer eller leie lokaler, og stort sett er det heller ingen reisekostnader involvert. De aller fleste oversettere jobber hjemmefra på egen laptop, og det eneste de trenger er tilkobling til internett. For å kunne drive en virksomhet som oversetter trenger man et organisasjonsnummer, men ikke stort mer, og det er derfor ENK igjen er den anbefalte foretaksformen. Når du etablerer enkeltmannsforetak får du automatisk tildelt et organisasjonsnummer og da er du klar for å fakturere kunder, momsregistrere foretaket og betale skatt. Merk at det er egne regler som gjelder for frilansere når det kommer til skatter, avgifter og utfylling av selvangivelser, så ta deg tid til å sette deg godt inn i retningslinjene som gjelder for deg.


Slik starter du ditt nye foretak

Prosessen med å etablere enkeltmannsforetak utføres på Brønnøysundregistrets nettsider og er relativt enkel. Allikevel er det mange som ikke finner tiden til å gjøre dette i en travel hverdag og som også har behov for rådgivning i forhold til videre oppstart, og da kan vi bidra. Vi hjelper deg gjerne, og med tre enkle steg tar vi hånd om registrering av foretaket samtidig som får den personlige hjelpen du trenger for å komme i gang med virksomheten din. Alt vi trenger er personlige detaljer og informasjon om foretaket du ønsker å etablere. Ved hjelp av dette tar vi hånd om hele registreringsprosessen og du vil motta ditt organisasjonsnummer i løpet av noen dager. Når du har fått opprettet ditt firma, kan du straks begynne å finslipe dine språkkunnskaper og ta oppdrag som oversetter. Begynn å jobbe med din kundebase så fort som mulig, og se til at dine kunder blir gjentagende slik at det blir lettere for deg å forutsi arbeidsmengden i tiden fremover.

image
Malin Soderstrom  1813 visningar
senest oppdatert: 7/21/2018 1:57 PM

Vårt kundesenter

21 09 02 56

Mandag-fredag:
10:30 - 17: 00

Lørdag-søndag: lukket

Ferie: stengt

footer desktop
footer mobile