Start Enkeltmannsforetak

Registrer enkelt på 5 minutter. Selskapet er ferdig registrert i løpet av 1-3 virkedager. Pakken inkluderer mange gunstige tjenester for deg som skal starte enkeltmannsforetak for første gang.

Fyll ut dine detaljer

Tips! Du kan teste vår tjeneste for å se hvordan den fungerer. Du forplikter deg ikke til noe som helst gjennom å starte en bestilling på vår nettside. Betalingen skjer i det siste steget hvor du også må godkjenne bestillingen før dine utfylte selskapsdokumenter produseres.

Starte enslig næringsvirksomhet etter spilleregleneNår du skal starte enslig næringsvirksomhet i tillegg til din ansettelse eller tror du at du kommer til å ha en ansatt under tiden du drivet enslig næringsvirksomhet skal du huske på at du uansett må betale forskuddsskatt. Dette gjelder for inntekten du har gjennom din bedrift.


Å vite at du må betale forskuddsskatt er egentlig det eneste som er nødvendig for at du skal kunne starte enslig næringsvirksomhet. Du kan, men må vanligvis ikke, registrere foretaket ditt.


Hvis du registrerer foretaket ditt får firmanavnet beskyttelse i det landet som du er registrert i. Det kan forekomme situasjoner der du er nødt til å registrere firmanavnet ditt. For eksempel kan det være at du må registrere foretaket hvis du deltar i offentlige anskaffelser. Eller om foretaket må ha tillatelse til å drive en viss virksomhet.


Finnes det en aldersgrense for å starte enslig næringsvirksomhet?

Men myndig trenger du ikke å være for å starte enslig næringsvirksomhet. Du kan være så ung som 16 år. Du som er mellom 16 og 18 år må derimot ha samtykke fra en verge og tilsynsfører for å kunne drive et foretak. Dine foreldre kan for eksempel være dine verger. Tilsynsførere kan man få i enhver norsk kommune. Hvis du har bestemt deg for at du skal starte et enkeltpersonforetak søker du og dine foreldre om samtykke fra tilsynsføreren.


Kan en familie starte opp?

I en familie kan man også starte opp en virksomhet sammen. Ektefelle eller samboer med felles barn kan drive enslig næringsvirksomhet sammen.


Når det gjelder forskuddsskatt og moms er det svært viktig at du passer på å betale dette. Den personen kan senere ta seg av et felles regnskap. Den andre partneren rapporterer kun sin andel av inntekten i sin selvangivelse.


Hvis virksomheten krever en eller annen form for spesiell kompetanse eller erfaring som kun en av dere har kommer den andre partneren til å bli betraktet som en medhjelper. Erstatningen til den partneren som er en medhjelper skal være salg. Det er kun den partneren som leder foretaket som har ansvaret for å betale forskuddsskatt.

image
Malin Soderstrom  1496 visningar
senest oppdatert: 7/29/2018 4:24 PM

Vårt kundesenter

21 09 02 56

Mandag-fredag:
10:30 - 17: 00

Lørdag-søndag: lukket

Ferie: stengt

footer desktop
footer mobile