Start Enkeltmannsforetak

Registrer enkelt på 5 minutter. Selskapet er ferdig registrert i løpet av 1-3 virkedager. Pakken inkluderer mange gunstige tjenester for deg som skal starte enkeltmannsforetak for første gang.

Fyll ut dine detaljer

Tips! Du kan teste vår tjeneste for å se hvordan den fungerer. Du forplikter deg ikke til noe som helst gjennom å starte en bestilling på vår nettside. Betalingen skjer i det siste steget hvor du også må godkjenne bestillingen før dine utfylte selskapsdokumenter produseres.

Starte et enkeltmannsforetak hvis du vil komme i gang fortNår du skal starte et foretak er det ikke alltid enkelt å fatte en beslutning om hva slags form for selskap du skal starte opp. Til og med hvis du har satt deg inn i hvilke muligheter som finnes. Du vet kanskje hvordan man får til en struktur og en organisasjon for ditt foretak, eller det kan være helt fremmed for deg. Uansett vil du være nødt til å finne ut hvilken form for organisasjon du skal ha. En beslutning som denne kan være avhengig av mange ulike ting. Ikke minst avhenger det av hvilken form for virksomhet og foretak du skal starte opp. Selskapsformen kan være forskjellig avhengig av om du har tenkt til å starte opp for eksempel et mediebyrå, et gatekjøkken eller en klesbutikk. Det avhenger av hva som er best egnet for den spesifikke virksomheten. Om det er et enkeltpersonforetak, handelsselskap eller et aksjeselskap som er mest praktisk å starte opp varierer mye fra tilfelle til tilfelle.


Hvis du ønsker å komme i gang hurtig og enkelt samtidig som du klarer å holde kostnadene nede er det veldig lurt å starte et enkeltpersonforetak. Dette kan være et klokt valg hvis det kun er du i virksomheten og det finnes utgifter ved oppstarten som du er nødt til å finansiere som gjør at du ikke ønsker å sette inn 50 000 kroner i et aksjekapital ved oppstart for å starte opp et aksjeselskap. Når du starter individuell næringsvirksomhet skal du alltid huske på at du må lære deg reglene når det gjelder betaling av forskuddsskatt. Det er det eneste som kreves av deg. Du er ikke engang nødt til å registrere et firmanavn ettersom et enkeltpersonforetak ikke på noen måte er et selskap. Det er en fysisk person som er registrert på ditt personnummer.


Du kan registrere, men du er ikke nødt

Men du kan registrere et enkeltpersonforetak hvis du ønsker det. En grunn til å gjøre dette er for å få et organisasjonsnummer. Det er frivillig og organisasjonsnummeret blir beskyttet i det landet hvor du har registrert ditt enkeltpersonforetak. Unntak finnes over hele verden. Til og med her. Det er da ikke alltid frivillig å slippe unna registreringen. I en del tilfeller må en individuell kjøpmann anmelde foretaket til myndighetene. Hvis du vil ha hjelp med registreringen av et enkeltpersonforetak og til og med få gode tips om hvordan du kommer i gang med ditt foretak på en god måte kan vi hjelpe deg.


Du som starter et enkeltpersonforetak skal derimot være klar over at du i denne formen for foretak er personlig ansvarlig for alt som foretaket skylder. Dette er noe som skiller denne formen av foretak svært mye fra et aksjeselskap. Det er derfor viktig å ha med seg denne kunnskapen allerede fra den første dagen da konsekvensene kan slå ned hardere på deg hvis det går dårlig i et enkeltpersonforetak enn i et aksjeselskap.