Start Enkeltmannsforetak

Registrer enkelt på 5 minutter. Selskapet er ferdig registrert i løpet av 1-3 virkedager. Pakken inkluderer mange gunstige tjenester for deg som skal starte enkeltmannsforetak for første gang.

Fyll ut dine detaljer

Tips! Du kan teste vår tjeneste for å se hvordan den fungerer. Du forplikter deg ikke til noe som helst gjennom å starte en bestilling på vår nettside. Betalingen skjer i det siste steget hvor du også må godkjenne bestillingen før dine utfylte selskapsdokumenter produseres.

Beskytte ditt designDu har kanskje vært så heldig at du har klart å komme på det helt spesielle som hele Norges befolkning bare må ha. Som ingen kan klare seg uten. Da er du kanskje også godt i gang med å starte et enkeltpersonforetak. Det er helt herlig når man bare brenner for å komme i gang og det ikke er noe annet man heller ønsker enn å dele dette svært unike produktet med alle. Det man likevel bør tenke på er at det er lurt å gå langsomt frem og ikke glemme bort viktige ting som for eksempel å søke om beskyttelse til produktet.


Hvis du ønsker å beskytte ditt unike design så kan du søke om beskyttelse for designet ditt. Dette gjør du for at ingen andre på markedet skal kunne kopiere produktet ditt. Dette er så klart en enorm fordel hvis man tenker på konkurransen som finnes. Et produkt får faktisk også mere respekt når det har beskyttelse og det gir til og med ditt foretak høyere verdi. Investorer blir også mer interesserte hvis produktet det gjelder er beskyttet- hvis det nå er slik at du skal søke etter noen som vil investere penger.


Det finnes imidlertid visse krav på hva man kan få designerbeskyttelse for og ikke. Det viktigste kravet er at designet må være helt nytt og være ulikt andre produkter som finnes på markedet før ditt kommer. Produktets helhetsinntrykk må skille seg fra andre produkter. Om akkurat ditt produkt er unikt er noe du må finne ut av selv.


Starte et enkeltpersonforetak med designbeskyttelse

Noe annet som du bør tenke på er levetiden til ditt produkt. Hvis du produserer noe som kun kommer til å selges over kortere tid så vil det være mindre lønnsomt å søke om beskyttelse til designet ettersom det tar tid for konkurrenter å lage seg et lignende produkt, og da er du allerede i gang med å komme med ditt neste fantastiske produkt. Hvis du har planer om å selge produktet over lengre tid vil det imidlertid være lurt å beskytte det. Ofte begynner man med å beskytte designet i Norge, men man kan til og med ekspandere til å få beskyttelse i hele EU hvis man vil.


Designbeskyttelse er inkludert i ditt foretaks immaterielle eiendeler og det er faktisk slik at hvis man som eier av et foretak har kontroll på sine immaterielle eiendeler så går det som oftest mye bedre for foretaket og det vil vokse fortere. De immaterielle eiendelene gir foretaket mer verdi og dette er så klart veldig viktig hvis man i fremtiden velger å selge sitt foretak. Det blir både lettere å selge og du får mer betalt for det, hvis du har sikre immaterielle eiendeler. Helst skal til og med allmennheten kjenne til dem.


Så herlig det er å ha funnet et produkt som man virkelig tror på. Følelsen er sprudlende og man kan knapt vente med å få startet opp og begynt å selge. Glem imidlertid ikke å beskytte ditt unike design hvis det finnes en mulighet for det. Hvis du trenger veiledning eller hjelp med å starte opp et enkeltpersonforetak, så besøk oss gjerne. Her finner du all den hjelp som du måtte trenge.