Start Enkeltmannsforetak

Registrer enkelt på 5 minutter. Selskapet er ferdig registrert i løpet av 1-3 virkedager. Pakken inkluderer mange gunstige tjenester for deg som skal starte enkeltmannsforetak for første gang.

Fyll ut dine detaljer

Tips! Du kan teste vår tjeneste for å se hvordan den fungerer. Du forplikter deg ikke til noe som helst gjennom å starte en bestilling på vår nettside. Betalingen skjer i det siste steget hvor du også må godkjenne bestillingen før dine utfylte selskapsdokumenter produseres.

Starte et enkeltpersonforetak og ulykkerHvem har sagt at det er enkelt å starte et enkeltpersonforetak og bli eier av et foretak? Det finnes mange regler som man må holde orden på hvis man skal starte et enkeltpersonforetak. En av dem er erstatningsfond. Det finnes fire ulike typer av erstatningsfond. Inventar, bygninger og bakkeanlegg, mark og dyrleger i jordbruk. Det erstatningsfondet egentlig gjør er at den forhindrer slik at du ikke får skatt som du må betale hvis du får en engangserstatning fra ditt forsikringsselskap.


Når man starter et enkeltpersonforetak så vet man så klart at ulykker faktisk kan inntreffe. Selv om man gjerne ikke ønsker å tenke i de banene akkurat når man driver med oppstarten. Å bli eier av et foretak betyr også at du må ta ansvar for ditt firma og se til at du tegner en forsikring som dekker alle dine omkostninger. Det du får utbetalt i forsikringspenger hvis noe skulle skje må du imidlertid betale skatt av. Dette er det veldig lurt å kjenne til før man starter opp et firma. Det er også bra å vite om dette før man tegner en forsikringsavtale.


Det som er litt vanskelig med nettopp erstatningfondene er at forskjellige regler faktisk gjelder i ulike tilfeller. Som tidigere nevnt så är det absolutt ikke så enkelt å bli eier av et foretak, og noen ganger kan regler oppføre seg unødvendig kranglete når man skal starte sitt eget firma. Men det som gjelder ved for eksempel en brannskade er at du faktisk har rett til å trekke fra det beløpet som du får i erstatning og bruke dette til og ta deg av innbetaling av skatten da du har hatt mulighet til å erstatte eiendelene som er skadet. Dette gjør man ved å sette av eiendelene til et erstatningsfond.


Hvis eiendelene skulle være av typen kapital-eiendeler så er det tillatt å gjøre avdrag for bygninger, mark og bakkeanlegg hvis disse er i bruk av virksomheten, så klart. Hvis eiendelene er slikt som du vanligvis selger i din virksomhet så får du imidlertid som oftest ikke gjøre noe avdrag. Når det gjelder eiendeler til omsetning så er dyrleger det eneste tilfellet der man har rett til avdrag og dermed også avsetning til erstatningsfond. Hvor stort avdrag du får gjøre avhenger av det beløpet som du setter opp som næringsinntekt i din selvangivelse. Disse to beløpene må svare til hverandre.


Unntak å kjenne til når man skal starte et enkeltpersonforetak

Selvsagt finnes det unntak med alt som du som kanskje nettopp har startet ditt enkeltpersonforetak vet. Å bli eier av et foretak er som sagt ikke alltid en dans på roser, men det finnes hjelp som du kan få hvis du kjenner at du har spørsmål eller vil ha hjelp med papirarbeid.

image
Malin Soderstrom  1417 visningar
senest oppdatert: 7/31/2018 2:45 PM

Vårt kundesenter

21 09 02 56

Mandag-fredag:
10:30 - 17: 00

Lørdag-søndag: lukket

Ferie: stengt

footer desktop
footer mobile