Start Enkeltmannsforetak

Registrer enkelt på 5 minutter. Selskapet er ferdig registrert i løpet av 1-3 virkedager. Pakken inkluderer mange gunstige tjenester for deg som skal starte enkeltmannsforetak for første gang.

Fyll ut dine detaljer

Tips! Du kan teste vår tjeneste for å se hvordan den fungerer. Du forplikter deg ikke til noe som helst gjennom å starte en bestilling på vår nettside. Betalingen skjer i det siste steget hvor du også må godkjenne bestillingen før dine utfylte selskapsdokumenter produseres.

Starte et enkeltpersonforetak som kunstnerDet finnes kunstnere over hele verden. Alt fra malere og musikere til skulptører og filmprodusenter. Uansett hvilken type kunst man lager har alle kunstnere en ting til felles. Akkurat det samme som alle mennesker har til felles. Alle må ha et levebrød. Mat hver dag og et tak over hodet.


Hvis man skal leve på heltid som kunster er det derfor viktig å forstå hvordan man kan tjene penger på det man skaper. Majoriteten av alle som lever av å lage kunst er selvstendig næringsdrivende. Men hvis du ikke er det ennå er det viktig at du setter deg inn i hva dette innebærer. For å kunne leve som selvstendig næringsdrivende innenfor kunstsektoren holder det ikke at man kun har et talent for kunst. Du må også kunne leve av det. Gjøre at det setter mat på bordet ditt.


Men det er dyrt å være kunster. Å ha en annen jobb ved siden av rollen som kunstner er ikke uvanlig. Det kan være en forutsetning for at mange skal kunne leve ut talentet sitt. Det tar lang tid å skape et verk. Uansett om man skriver på en bok eller om man skal komponere et musikkstykke. Ofte krever dette mye tid og hvis du ikke er en svært erkjent kunstner blant offentligheten så kan det være vanskelig å ta betalt.


For den som kan være fleksibel finnes det likevel muligheter for å kunne leve av å være en kunstner. Hvis du er en naturfotograf er det kanskje vanskelig å få solgt bildene. Konkurransen er stor. Men du kan for eksempel starte et enkeltpersonforetak der du selger andre bilder som er enklere å selge for å få inntekt. Kanskje kan du være en fotograf som tar bilder i bryllup eller leie deg et studio slik at du kan ta fotografier for foretak. Skolefotograf er ytterligere et eksempel. Du kan fortsatt være en naturfotograf på fritiden. Samt at dette gir deg mulighet til å leve med et kamera i hånden både i og utenfor jobben. Du kan lese mer om hvordan du starter et enkeltpersonforetak som fotograf på starta-enskildfirma.se


Musiker kan også være en måte å være kunstner på. Hvis ditt band spiller på forskjellige kroer på fredagskveldene i byen som du bor i lengter du kanskje etter et større publikum. Men du har kanskje ikke nådd dit ennå og trenger en annen inntekt. Da finnes fortsatt muligheten til å for eksempel arbeide med musikk i ulike media yrker på dagtid. Du kan fortsatt fremføre med ditt band på fredagskveldene.


Slik gjør du det

Det finnes selvsagt mange ulike opplegg mellom rollen som kunstner og rollen som selvstendig næringsdrivende. Men når du skal innlede rollen som selvstendig næringsdrivende er det viktig at du har en gjennomtenkt forretningsidé. Du må vite hva du vil gjøre og hva som er viktig med akkurat ditt foretak. Forretningsidéen som du har formulert kan også ses som hvordan et foretak tilfredsstiller markedets behov. Det er videre på tide å lage en forretningsplan der forretningsidéen inngår. Det er en strukturert og konkret beskrivelse av dine forutsetninger, samarbeid, mål, visjon, markedsføringsplan med mer. Dette skal forenkle din bedrift. Kort sagt handler forretningsplanen om hvordan du planlegger å oppnå dine mål og å finansiere din virksomhet.

image
Malin Soderstrom  6844 visningar
senest oppdatert: 7/28/2018 12:53 PM

Vårt kundesenter

21 09 02 56

Mandag-fredag:
10:30 - 17: 00

Lørdag-søndag: lukket

Ferie: stengt

footer desktop
footer mobile