Start Enkeltmannsforetak

Registrer enkelt på 5 minutter. Selskapet er ferdig registrert i løpet av 1-3 virkedager. Pakken inkluderer mange gunstige tjenester for deg som skal starte enkeltmannsforetak for første gang.

Fyll ut dine detaljer

Tips! Du kan teste vår tjeneste for å se hvordan den fungerer. Du forplikter deg ikke til noe som helst gjennom å starte en bestilling på vår nettside. Betalingen skjer i det siste steget hvor du også må godkjenne bestillingen før dine utfylte selskapsdokumenter produseres.

Få et nytt liv ved å starte et enkeltmannsforetakPositive aspekter

Mange drømmer om å virkeliggjøre sin drøm om å starte for seg selv. Det er noen helt spesielt med det å jobbe for seg selv. En av de store fordelene er naturligvis at man bestemmer sine egne arbeidstider og hvor mye man jobber. Og forhåpentligvis ser man fort resultater av den tiden man legger ned i form av vekst i foretaket.

Et annet positivt aspekt er at man faktisk får lov til å jobbe med det man ønsker. Trolig har du valgt din drømmejobb når du avgjorde hva ditt foretak skal drive med. Det finnes ingenting som er bedre enn å gå til jobben hver dag med et smil om munnen.  

Det er en god følelse å våkne hver dag uten å vite helt hva dagen skal innebære. Når du har et enkeltpersonforetak, er dagene sjeldent like. En dag håndterer du bokføring og en annen dag utvikler du produkter. Dette er naturligvis utrolig utfordrende, utviklende og bra for foretaksånden.

Liker du ikke å pendle til jobb hver dag kan du heller jobbe hjemmefra hvis du har et enkeltpersonforetak. Det er mange som velger å gjøre akkurat dette, i hvert fall i oppstartsfasen. Når tiden kommer for å ansette er det kanskje hyggeligere å ha et kontor.

Negative aspekter

Man kan som sagt bestemme sine arbeidstider selv, men det gjelder å ha selvdisiplin også, og faktisk legge ned de timene som man har planlagt hver dag. Iblant er det også vanskelig å bestemme sine arbeidstimer, spesielt når man har en deadline å forholde seg til. Når det gjelder arbeidstider, er det også viktig å legge fra seg arbeidet av og til. Som foretakseier har man lett for å jobbe for mye. Samtidig er det jo et godt tegn på at man virkelig bryr seg om det man driver med. 

Det kan være vanskelig å forestille seg hvor mye penger et enkeltpersonforetak faktisk må dra inn for at det det skal være lønnsomt. En ganske stor del av inntekten går til å betale skatt og sosiale avgifter. Selv får man beholde litt mer en halvparten av hva man tar inn i timelønn, så det kan være en god målestokk.

Som foretakseier er det ikke sikkert at man får samme lønn hver måned, noe man regner med når man er ansatt i eget firma, og selv om det er deilig å slippe pendling, synes mange det blir ensomt å jobbe hjemmefra. Noen synes allikevel at dette er helt topp, så det avhenger av hvordan du er som person.

Det er ikke alle som trives med å starte et enkeltpersonforetak og bli bedriftseier, men personlig så synes jeg at fordelene absolutt overvinner ulempene. Det gir en utrolig frihetsfølelse å slippe å dra til samme jobb med samme arbeidsoppgaver hver dag. Det er utviklende å kunne ta egne beslutninger og forsøke å skape et foretak i vekst.