Start Enkeltmannsforetak

Registrer enkelt på 5 minutter. Selskapet er ferdig registrert i løpet av 1-3 virkedager. Pakken inkluderer mange gunstige tjenester for deg som skal starte enkeltmannsforetak for første gang.

Fyll ut dine detaljer

Tips! Du kan teste vår tjeneste for å se hvordan den fungerer. Du forplikter deg ikke til noe som helst gjennom å starte en bestilling på vår nettside. Betalingen skjer i det siste steget hvor du også må godkjenne bestillingen før dine utfylte selskapsdokumenter produseres.

5 tips for å komme igang med enkeltmannsforetaket ditt

Etter at et enkeltmannsforetak er registrert, er det mange som er usikre på hvordan man skal komme i gang med selve driften. Dersom du er på utkikk etter nettopp dette, har du utvilsomt kommet til riktig sted. Enten du ønsker å drifte foretaket ditt fulltid, eller kun ønsker å bruke det slik at du kan få inn ekstra inntekter ved siden av jobben du allerede har, er det noen elementer som er likt for alle.Vi har samlet sammen våre 5 beste tips når det kommer til hvordan man starter selve jobbingen, etter at foretaket ditt er registrert.

1. Unngå for stor risiko

Du er helt sikkert allerede kjent med at som innehaver av et enkeltmannsforetak, stiller du selv personlig ansvarlig når det kommer til enkeltmannsforetakets økonomi. Selv om det ofte er spennende og høyst aktuelt å kjøpe diverse varer og tjenester til bedriften, er det viktig å ikke miste kontrollen. Dersom du har lånt for mye penger på vegne av eget foretak, vil lånegivere både ha anledning og rett til å gå etter innehavers private eiendeler hvis det ikke betales tilbake når det skal. For å unngå å gå personlig konkurs, er det alltid viktig å unngå for stor risiko. Dessverre har mange innehavere av enkeltmannsforetak både mistet hus og bil på bakgrunn av dette. 


Et lurt tips er alltid å tenke nøye igjennom hva man kjøper inn til foretaket. Sløsing med penger kan i verste fall få innehaver av foretaket til å gå personlig konkurs.

 

2. Ha orden på økonomien
Som innehaver av et enkeltmannsforetak, er det veldig viktig å ha full kontroll over økonomiske aspekter. I og med at det er mye å holde orden på, kan en lur investering være å ansette en regnskapsfører. På denne måten vil ingen skatter eller avgifter gå i glemmeboken, og du vil alltid ha noen til å hjelpe deg med fakturering. I tillegg til dette er det alltid lurt å ha enkel tilgang til noen som kan hjelpe deg med spørsmålene du måtte ha når det kommer til nettopp økonomi.

 

Til tross for at det er mange fordeler ved å ansette en regnskapsfører, er det samtidig viktig at innehaver av enkeltmannsforetaket selv har en viss forståelse for økonomi. Dersom du har en god forståelse av hvordan man fører regnskap, og hva de inkluderte tallene forteller deg, vil du utvilsomt dra nytte av dette.

 

3. Kunde-research slutter aldri
Dette er et utrolig viktig punkt, som mange glemmer eller ignorerer alt for ofte. Hvis du ønsker å være på topp innenfor ditt fagfelt, må du alltid være oppdatert på hva kundene dine holder på med. Jo mer du vet om egen kundegruppe, dess mer sannsynlig er det er du blir den foretrukne leverandøren innen ditt fagfelt. Det er alltid viktig å være bevisst på at det hele tiden skjer noe nytt, og man er aldri utlært.

Ikke glem at et godt kundefokus gjør at du kan opparbeide deg strategier deretter. Med dette vil du spare både tid og krefter, i og med at arbeidet du gjør mest sannsynlig vil tiltrekke seg kundene du ønsker. Dersom du velger å ikke fokusere på dette punktet, kan du tidlig erfare at konkurrenter som velger å investere tid og krefter på kundeforståelse, potensielt kan stjele dine kunder.

 

4. Les deg opp på lover og regler for foretaket
Når du starter opp et enkeltmannsforetak for første gang, er det viktig å være bevisst på lover og regler. Nybegynnere kan gå i mange økonomiske feller, hvis de ikke har en klar oversikt over hva de må følge med på til enhver tid. Her er det særlig viktig å vite at man må spare opp penger til forskuddsskatt tidlig. Denne skal for eksempel betales fire ganger årlig. Videre er det viktig å ha en god forståelse for merverdiavgift og når denne skal betales.

 

Jo mer kunnskap du sitter på, dess mer sannsynlig er det at driften av foretaket går som en lek.

 

5. Ha gode arbeidsvaner
Gode arbeidsvaner vil utvilsomt være en avgjørende faktor når det kommer til å lykkes med enkeltmannsforetaket. Ofte kan overgangen til å jobbe med foretaket fulltid, bli så stor at det er vanskelig å disponere tiden sin hensiktsmessig. Derfor er det viktig å opparbeide seg gode arbeidsvaner så raskt som mulig. Man bør ha en klar plan med mål for hver dag, samtidig som man bevisst unngår distraksjoner. Ofte kan internett være en årsak til at man lett sporer av, og hvis du kan gjøre enkelte arbeidsoppgaver ved å jobbe uten internettilgang, bør dette gjøres.

Fra begynnelsen av, er det viktig å kartlegge hva man bruker mest mulig tid på, og igjen vurdere hvor nyttig de mest tidkrevende aktivitetene er. Det er viktig å være bevisst på at aktiviteter som gir liten avkastning, bør kuttes ut raskt slik at man kan fokusere på viktigere ting. Sist, men ikke minst er det viktig å ha orden i systemet generelt. Det er viktig å ha en ryddig arbeidsplass til enhver tid. På denne måten unngår man å miste papirer og dokumenter man kan trenge på et senere tidspunkt.

Kort oppsummert

Det er mange ting å sette seg inn i når foretaket omsider er etablert, og mange kan stå fast på punkter som handler om hvordan man skal gå videre etter foretaksregistrering. Dersom man hele tiden har et tydelig fokus på at det skal være orden i økonomien og at de ikke tas for store risikoer, vil man gå en trygg fremtid i møte. 


Et element som mange selvstendig næringsdrivende fokuserer alt for lite på, er fokus på egen kundegruppe. Dersom du er interessert i å selge produktet ditt, må du til enhver tid vite hvordan du skal kommunisere med kunder. En annen ting som er avgjørende for et vellykket foretak er en velutviklet plan. Mange vil også registrere at det oftere er lettere å drifte et foretak, dersom man har en godt organisert arbeidsdag. Det er mye som skal gjøres, men dersom man har en god struktur på alt som skjer og skal gjøres er det lettere å holde fokus.


Kilde:
SkatteetatenVismaWiglafjournal


 

image
Malin Soderstrom  1457 visningar
senest oppdatert: 10/19/2018 10:03 AM

Vårt kundesenter

21 09 02 56

Mandag-fredag:
10:30 - 17: 00

Lørdag-søndag: lukket

Ferie: stengt

footer desktop
footer mobile