Start Enkeltmannsforetak

Registrer enkelt på 5 minutter. Selskapet er ferdig registrert i løpet av 1-3 virkedager. Pakken inkluderer mange gunstige tjenester for deg som skal starte enkeltmannsforetak for første gang.

Fyll ut dine detaljer

Tips! Du kan teste vår tjeneste for å se hvordan den fungerer. Du forplikter deg ikke til noe som helst gjennom å starte en bestilling på vår nettside. Betalingen skjer i det siste steget hvor du også må godkjenne bestillingen før dine utfylte selskapsdokumenter produseres.

Flere som ønsker å starte eget firma skaper behov for oppstartshjelpNår det er vanskelig å finne en jobb blir man automatisk tvunget til å kikke i nye retninger for å finne en inntekt. Dagens arbeidsmarked er tøft og det knives om de beste jobbene, noe som gjør det vanskelig å være arbeidsledig. Og nettopp derfor er det flere og flere som velger å starte eget firma. Men det er ikke bare et vanskelig arbeidsmarked som er grunnen til at flere ønsker å starte for seg selv, det er også et ønske om å realisere drømmer og skape en hverdag som er god å leve i. Hvem vil vel ikke ha en vellykket karriere og samtidig har tid til familie og venner?

I en tid hvor jobbmarkedet er utfordrende kan det også være flere fordeler med å starte eget firma, for eksempel hvis man benytter seg av at det er mange andre som er i samme posisjon som en selv. Når arbeidsledigheten er stor finnes det store mengder høy kompetanse og bred erfaring der ute som ikke har noe sted å gå, og da kan det være lurt å se seg om etter en eller flere partnere. Hvis flere går sammen om å etablere eget firma får man ikke bare bredere kompetanse, man eliminerer også potensiell konkurranse.


Mange selvstendig næringsdrivende i Norge

Ifølge Statistisk Sentralbyrå var det i 2016 omkring 330 000 personer som drev eget foretak i Norge, og veldig mange av dem klarer seg godt. Til tross for at de gjennomsnittlige næringsinntektene ikke har hatt den største økningen de siste årene, viser det seg at de som driver eget firma klarer å ta ut gode lønninger til seg selv, noe som gjør at det er mulig å leve bra som selvstendig næringsdrivende i Norge i dag.

En annen grunn til at antall selvstendig næringsdrivende øker, er at flere og flere innehar høye utdannelser og påfølgende høy kompetanse. Dette gjør at svært mange er i en god posisjon for å kunne klare seg på egenhånd, og da velger de også å gjøre det.

Men flere personer i samme situasjon skaper også høyere konkurranse, og dette er en av de store utfordringene. Nettopp på grunn av dette er det viktig å gjøre et godt forarbeid når man skal starte eget firma og man bør legge inn alle resurser for å avklare markedet, anslå etterspørsel og definere konkurransen. 


Slik unngår du konkurranse når du skal starte enkeltmannsforetak

Hvis du vil unngå å ha for mange konkurrenter, kan det lønne seg å finne en nisje og tilby mer særegne produkter og tjenester enn det som ellers finnes på markedet. Men ikke la det bli for snevert, det er viktig at det finnes en tilstrekkelig kundebase og etterspørsel som gjør ditt foretak levedyktig også i fremtiden. Når det kommer til markedsføring, er det mye man kan gjøre for å skille seg ut fra sine konkurrenter. Sett deg godt inn måter å markedsføre på, snakk med eksperter og lær alt du kan. En god markedsføring er avgjørende for en vellykket drift, så her kan det virkelig lønne seg å investere både penger og tid. Merk allikevel at det er lett å bli lurt når det kommer til markedsføring, og mange opplever at pengene raser ut uten at man får noe igjen for det. Vær derfor nøye med å ta i mot hjelp fra sikre kilder.

image
Hans Kahn  1450 visningar
senest oppdatert: 11/19/2021 4:23 PM

Vårt kundesenter

21 09 02 56

Mandag-fredag:
10:30 - 17: 00

Lørdag-søndag: lukket

Ferie: stengt

footer desktop
footer mobile