Start Enkeltmannsforetak

Registrer enkelt på 5 minutter. Selskapet er ferdig registrert i løpet av 1-3 virkedager. Pakken inkluderer mange gunstige tjenester for deg som skal starte enkeltmannsforetak for første gang.

Fyll ut dine detaljer

Tips! Du kan teste vår tjeneste for å se hvordan den fungerer. Du forplikter deg ikke til noe som helst gjennom å starte en bestilling på vår nettside. Betalingen skjer i det siste steget hvor du også må godkjenne bestillingen før dine utfylte selskapsdokumenter produseres.

Slik starter du et enkeltmannsforetak steg for steg

Ønsker du å starte et enkeltmannsforetak, men er usikker på hvordan du går frem?

 

Det er mange gode grunner til å registrere et enkeltmannsforetak. Enten du ønsker å drive din egen bedrift ved siden av en jobb du allerede har, eller om du ønsker å være din egen sjef, er dette noe som kan skje ved god planlegging.

 

Registering av enkeltmannsforetak kan gjøres både raskt, effektivt og kostnadsfritt. Til tross for dette er det dessverre flere feller å gå i. Særlig dersom du ikke har vært veldig nøye med hvordan den økonomiske prosessen foregår. For å gjøre det hele enklere, har vi samlet våre beste tips for nettopp hvordan du starter et enkeltmannsforetak steg for steg.


1. Definer forretningsidéen din

Det er mange ting som er viktig å definere og klarere når man ønsker å starte et enkeltmannsforetak, men det viktigste er definitivt å ha en klar plan når det kommer til forretningside. Her er det også viktig å ha en klar idé om navn. Når du vet hva du ønsker at foretaket ditt skal hete, er det viktig å sikre seg et tilgjengelig domene, dersom du ønsker å ha en nettside. For de aller fleste vil dette være avgjørende for salg.


2. Finn ut hvor du ønsker å drifte foretaket fra
Det er mange steder du kan drifte foretaket ditt fra, og det viktigste er at det blir gjort fra et sted du føler deg komfortabel. Til tross for dette er det viktig at det blir gjort der du kan møte kundegruppen din.

I dag har innehavere av enkeltmannsforetak en rekke muligheter når det kommer til hvor de ønsker å ha foretaket sitt lokalisert. Det kan enten være et konkret sted, eller kun driftes fra nettet. Et viktig aspekt når det kommer til hvor du mener det er mest hensiktsmessig for din bedrift å driftes fra, er at kundene dine lett finner deg. Til tross for at det er mange fordeler ved å være tilgjengelig for kunder på nett, lar ikke dette seg gjøre bestandig. Her er frisør og transport-virksomheter klassiske eksempler.
3. Sørg for at du har alle forsikringene du trenger
Dersom du drifter et enkeltmannsforetak, er det viktig at du har alle forsikringer du trenger på plass så tidlig som mulig. Dette vil utvilsomt gjøre en rekke ting lettere for deg, dersom noe uforutsett skulle skje.

Det er viktig å være klar over at eiere av enkeltmannsforetak ikke automatisk får tilgang på sykepenger, pensjon eller dagpenger. For å få tilgang til dette må det tegnes forsikringer. Dette kan også gjøres med private aktører.

 

4. Invester i en regnskapsfører 
Du er kanskje allerede kjent med at dersom du har tjent over 50 000 kroner i løpet av 12 måneder, plikter du å betale merverdiavgift. Samtidig må du være registrert i merverdiavgiftsregisteret før du kan betale. Til tross for at dette er nyttig informasjon for alle innehavere av enkeltmannsforetak, er dette kun en av mange ting du må sette deg inn i.

Det er mye å sette seg inn i når man er i ferd med å starte en bedrift. En av tingene man burde gjøre fra første stund, er å investere i en regnskapsfører. Det er mange økonomiske feller man kan gå i, og disse unngår du dersom du snakker med en regnskapsfører fra begynnelsen av.

5. Ikke glem markedsføring
Dersom du ønsker å kommunisere med kundene dine på en mest mulig effektiv måte, bør du bruke litt tid til å planlegge hvordan du ønsker å markedsføre deg. Markedsføring på sosiale medier kan være en lettvint og økonomisk måte å få frem budskapet ditt på, og det er enkelt å få følgere som kan bli potensielle kunder. Dersom du til stadighet er oppdatert på hvordan du kan nå kundegruppen din på sosiale medier, vil du gå en lys framtid i møte. 

Idag kan mye gjøres gratis, men dersom du synes det er vanskelig å sette deg inn i effektiv markedsføring, kan en lur ide være å ansette noen som kan hjelpe deg med dette.

6. Jobb smart
Sist, men ikke minst er det viktig å tillegge seg lure arbeidsvaner, slik at man får utført alle arbeidsoppgaver mest mulig effektivt. Når man er sin egen sjef, er det mange som lett kan miste fokus når det blir for mye frihet og det ikke er noen klare tidsfrister. Derfor er det lurt og alltid ha et klart program for dagen, stå opp tidlig og hele tiden forholde seg til en arbeidsliste. Gjør de viktigste arbeidsoppgavene først. Med dette sparer du deg for mye frustrasjon.

Ofte kan det være en utfordring å sette klare grenser for andre. Venner av selvstendig næringsdrivende vil ofte ha inntrykk av at det alltid er anledning til å møtes opp for kaffe - et lurt tips her kan være å si et hyggelig, men tydelig nei.

Kort oppsummert
I en startfase vil det alltid være mye å sette seg inn i. Ofte kan det virke overveldende, i og med at det er så mange arbeidsoppgaver å ta tak i. Særlig kan det være krevende med de mindre morsomme tingene.

Dersom du planlegger godt fra første stund, og gjør det du kan for å unngå vanskelige situasjoner vil enkeltmannsforetaket ditt gå mer eller mindre smertefritt. Det å starte egen bedrift er både spennende og krevende, men vil være veldig givende for alle som er flinke til å jobbe effektivt og be om hjelp når det trengs. Dersom du følger denne listen vil du raskt erfare nettopp dette.


Kilder:

MiniforetakSkatteetatenVismaAltinn

image
Malin Soderstrom  1808 visningar
senest oppdatert: 10/30/2018 9:44 AM

Vårt kundesenter

21 09 02 56

Mandag-fredag:
10:30 - 17: 00

Lørdag-søndag: lukket

Ferie: stengt

footer desktop
footer mobile