Start Enkeltmannsforetak

Registrer enkelt på 5 minutter. Selskapet er ferdig registrert i løpet av 1-3 virkedager. Pakken inkluderer mange gunstige tjenester for deg som skal starte enkeltmannsforetak for første gang.

Fyll ut dine detaljer

Tips! Du kan teste vår tjeneste for å se hvordan den fungerer. Du forplikter deg ikke til noe som helst gjennom å starte en bestilling på vår nettside. Betalingen skjer i det siste steget hvor du også må godkjenne bestillingen før dine utfylte selskapsdokumenter produseres.

Starte egenansettelse eller starte et enkeltmannsforetak?


Hvordan fungerer egenansettelse?

Egenansettelsesforetaket fungerer nesten som en arbeidsgiver som tar seg av det administrative slik som lønn, skatter og fakturering. Det er du selv som har ansvar for å finne deg oppdrag og kunder. Når oppdraget er slutt vil ansettelsen hos egenansettelsesforetaket opphøre. Foretaket er en avtalepart mot kundene, men det er du som utfører selve jobben.


Fortell dine kunder at det er foretaket som er kundenes juridiske oppdragstakere og at de betaler inn forskuddsskatt. Det er ditt ansvar å ha en gyldig avtale med egenansettelsesforetaket. Egenansettelsesforetaket kan også bli kalt faktureringsforetak, selvansettelsesforetak eller plattformforetak.


Når du har gjennomført et arbeid pleier det å fungere på den måten at du legger inn et fakturaunderlag til egenansettelsesforetaket som senere i sin tur sender ut en faktura til din kunde. Din kunde betaler deretter egenansettelsesforetaket som betaler ut lønn til deg og gjør nødvendige avdrag for provisjon, arbeidsgiveravgifter og forskuddsskatt. Avtalen som du har med egenansettelsesforetaket er avgjørende for når du får utbetalt din lønn. Det er viktig at du er nøye med at du leser gjennom vilkårene så du vet hva du takker ja til og hvor høy avgiften til egenansettelsesforetaket blir.


Takket være at foretaket betaler arbeidsgiveravgifter på din lønn så betales også avgifter til pensjon inn som går til din generelle pensjon. Hvor mye det blir avhenger helt av hvor høy lønn du har. Når det gjelder tjenestepensjon så er det ikke like gitt- sjekk opp det med foretaket, og hvis de ikke har det så er det klokt å selv spare omtrent 4-5 prosent av din inntekt, så tilsvarer det omkring det som ansatte pleier å få innbetalt til tjenestepensjonen.


Starte et enkeltpersonforetak

Hvis dette her med egenansettelse ikke virker til å være noe for deg så kan du overveie å starte et enkeltpersonforetak. Hjelp med å komme i gang finner du hos oss, og dette kommer til å forenkle prosessen svært så mye for deg.

image
Malin Soderstrom  2651 visningar
senest oppdatert: 7/29/2018 4:47 PM

Vårt kundesenter

21 09 02 56

Mandag-fredag:
10:30 - 17: 00

Lørdag-søndag: lukket

Ferie: stengt

footer desktop
footer mobile