Start Enkeltmannsforetak

Registrer enkelt på 5 minutter. Selskapet er ferdig registrert i løpet av 1-3 virkedager. Pakken inkluderer mange gunstige tjenester for deg som skal starte enkeltmannsforetak for første gang.

Fyll ut dine detaljer

Tips! Du kan teste vår tjeneste for å se hvordan den fungerer. Du forplikter deg ikke til noe som helst gjennom å starte en bestilling på vår nettside. Betalingen skjer i det siste steget hvor du også må godkjenne bestillingen før dine utfylte selskapsdokumenter produseres.

Starte eget firma og håndtere konkurransenStarte enkeltmannsforetak

Alle som begir seg ut på den spennende reisen med å starte eget firma vet at man alltid vil møte på konkurranse. Det har nesten ingen betydning hvilken bransje man er i, konkurranse finner man overalt, enten den er der fra starten av eller kommer med tiden. Hvis man er foretakseier må man hele tiden være forberedt på å håndtere hinder som dukker opp og med fler og fler små bedrifter blir også konkurransen tøffere.


Og det er nettopp av denne grunn at det er viktig å holde øye med konkurransen. Selv om man er alene om å tilby en spesifikk vare eller tjeneste, er det ikke dermed sagt an man forblir alene om det i tiden fremover. Med en gang man introduserer en ny vare eller tjeneste på markedet, opplyser man også andre om at dette er en forretningsmulighet og før man vet ordet av det så har man konkurranse.


Hvis man skal drive virksomhet på mindre steder vil det helt klart lønne seg å gjøre det man kan for at det ikke vil være lønnsomt for noen andre å starte opp tilsvarende virksomhet i samme området. For å unngå dette bør man sikre seg de avtaler og samarbeid som finnes raskt, uavhengig av om disse gir profitt i nærmeste fremtid. Poenget er å unngå at noen andre får dem. På små steder er det ofte ikke så stort marked å ta av, og det er viktig at man utvikler virksomheten i en hastighet som vil gjøre det meningsløs for andre å ta opp konkurransen. Det samme gjelder i andre situasjoner der man konkurrerer om et mindre marked, for eksempel når det er snakk om et nisjeprodukt.


Når du skal starte et foretak, bør du lage en forretningsplan og i denne bør du inkluderer en såkalt SWOT-analyse (Strengths – Weaknesses – Opportunitues – Threats). Ta en skikkelig vurdering av din virksomhets styrker, svakheter, muligheter og trusler, og vær realistisk. Det er ikke nødvendig å være negativ i forhold til fremtidsutsiktene, men det er bedre å være kritisk enn å være naiv. Hvis du for eksempel ønsker å starte aksjeselskap, er det viktig å vite at din forretningsidé er god før du investerer minimum 30 000 kr. i aksjekapital, og dette får du bekreftet eller avkreftet ved å gjøre en realistisk analyse av ditt utgangspunkt.


Når det kommer til konkurranse, generelt sett, handler det mye om ”å kjenne sine fiender”. Finn ut hvem konkurrentene dine er, og lær så mye du kan om dem. Det er også viktig å følge med i den bransje du er i til enhver tid, slik at du alltid vet hva som skjer og ikke minst at du lærer hvordan du kan tyde tender og trendmønster.


Å starte eget foretak åpner for en helt ny hverdag med en frihet som få har. Endelig er du din egen sjef og du kan tilpasse jobben til ditt private. Ikke la konkurransen stoppe, lær deg heller hvordan du skal bruke den til din egen fordel.

 

image
Malin Soderstrom  1425 visningar
senest oppdatert: 7/23/2018 7:17 PM

Vårt kundesenter

21 09 02 56

Mandag-fredag:
10:30 - 17: 00

Lørdag-søndag: lukket

Ferie: stengt

footer desktop
footer mobile