Start Enkeltmannsforetak

Registrer enkelt på 5 minutter. Selskapet er ferdig registrert i løpet av 1-3 virkedager. Pakken inkluderer mange gunstige tjenester for deg som skal starte enkeltmannsforetak for første gang.

Fyll ut dine detaljer

Tips! Du kan teste vår tjeneste for å se hvordan den fungerer. Du forplikter deg ikke til noe som helst gjennom å starte en bestilling på vår nettside. Betalingen skjer i det siste steget hvor du også må godkjenne bestillingen før dine utfylte selskapsdokumenter produseres.

Starte et enkeltmannsforetak som taxisjåførEr du nyankommen i Norge er det mange utfordringer som venter i et nytt sosialt samfunn. Hvis du i tillegg er asylsøker blir det ekstra vanskelig. Det kan også være slik at det utdanningsnivået som arbeidsgivere tidligere mente at var godt nok anses å ikke være godt nok på det norske arbeidsmarkedet. Ikke minst hvis du ikke behersker det norske språket. Men med brist på akademisk utdanning kan det mange ganger bli et problem når du skal konkurrere om jobben i Norge.


Men bli ikke urolig. Det som tilsynelatende blir sett på som et hinder bør du se som en mulighet. Dette er din sjanse til å starte opp ditt eget foretak og bli virksom i næringslivet akkurat som alle andre yrkesmennesker i Norge. I rollen som taxisjåfør kreves det ingen akademisk utdanning, og hvem som helst kan starte opp et enkeltpersonforetak og bli selvstendig næringsdrivende i Norge. Bare ikke glem at du må betale forskuddsskatt.


Hvis du skal satse på en karriere som selvstendig næringsdrivende og taxisjåfør i Norge må du derimot ha lisens som taxisjåfør. For å få drive en taxibedrift kreves det at du har lisens og løyve som gjør at du kjører taxi lovlig. Når du har dette er det bare å kjøre på.


Taxisjåførlegitimasjonen og taxiløyve kan du søke om hos fylkeskommunen. Kurs kan man få blant annet i ulike bransjeforbund og ved noen trafikkskoler. Det kan være fint å vite at du ikke får gjøre fradrag i inntektrapporter for din trening i forbindelse med førerkort. Førerkortet kan dermed bli din største investering i virksomheten. Det sier seg selv at du som skal ta deg inn i denne bransjen har førerkort for personbil i yrkesmessig trafikk. Det innebærer at foruten vanlig taxikjøring kan du til og med kjøre servicetransport, skoleskyss, avtalekunder, bud og sykehusturer.


Men det er flere ting du er nødt til å tenke på. Når du skal drive en taxibedrift stilles det krav til at du har kunnskap om lov og økonomi. Det er viktig at du vet hvilke tekniske normer som gjelder i din yrkesrolle. Du skal også vire hvordan arbeidet skal organiseres og utføres slik at trafikksikkerheten er god nok. Du er jo ansvarlig for andre menneskers liv når du kjører med andre mennesker i en bil.


Hvor får jeg hjelp med å starte et enkeltpersonforetak?

Du kan selvsagt få mer hjelp hvis du kjenner at det er uklart hvordan du skal komme i gang. Det finnes eksperter på området som du kan spørre når det gjelder å starte opp et enkeltpersonforetak og begynne å betale forskuddsskatt. Vi hjelper deg gjerne.